ASKIM: Jørgen Sæves fikk utdelt et stipend på 45.000 kroner under næringslivsfrokosten i Askim fredag morgen. Stipendet ble gitt av Askim kommune, G-sport, Jacel Invest As og Askim & Spydeberg Sparebank.

– Vi satte som premiss for å gi dette stipendet at du skulle bli blant de fem beste i din distanse i NM. Det ble sølv. Nå har du muligheter til å komme til OL, smiler ordfører Thor Hals under utdelingen.

LES OGSÅ: Strålende comeback i verdenscupen – starten hans var i verdensklasse

Takknemlig

23-åringen er stolt og ydmyk over pengegaven.

– Utrolig snilt. Spesielt takk til Thor som har vært pådriver for å få til en sponsorpakke som dette. Håpet nå er at enda flere firmaer vil være med å støtte meg. For det koster å satse på skøyter, sier Jørgen Sæves.

Han kan lett vise til de store utgiftene han har hatt og har med skøytesporten. I høst har han både gått verdenscup i Heerenveen og Stavanger. Men å representere Norge er ikke gratis. Han måtte betale av egen lomme for å få gå.

– Verdenscupen i Heerenveen kostet meg 12.000 kroner, mens Stavanger kostet 8.000 kroner. Hadde jeg blitt tatt ut til verdenscupløpene i Amerika nå, så hadde det fort blitt 25.000 kroner til, forteller askimingen, som representerer Båstad IL.

– Nå trener jeg på Valle Hovin i Oslo. Det koster flesk. Med kjøring, bommer, parkering og treningsavgift for å gå på isen koster det meg 400–500 kroner per gang, forklarer han.

Nylig kjøpte han seg også nytt stål til skøytene, det samme som de beste i verden bruker.

– Jeg måtte jo nesten kjøpe det for å henge med. Vikingstålet kostet 6.000 kroner. Med tilpasning av bue og bøy ble det 6.600 kroner. Egentlig burde jeg hatt enda et par i tilfeller det ryker, men det har jeg ikke råd til nå, mener han.

Håper på mesterskap

Jørgen Sæves har ikke helt gitt opp håpet om å gå OL i Pyeonchang til vinter, men vet at nåløyet for å komme dit er ekstremt trangt. Men å få gå mesterskap denne sesongen har han troen på. Det er EM i Russland 7. til 9. januar. Dit har jeg hørt at forbundet skal sende de nest beste norske løperne. Det blir i så fall mitt første internasjonale mesterskap som seniorløper. Dessuten har jeg god tro på at jeg skal få gå VM-sprinten Changchun i Kina i mars, mener Sæves, som før den tid skal gå norgescupløp. Først denne helgen skal han gå fem distanser i Asker. I midten av desember blir det ny norgescup i Vikingskipet på Hamer.

– Jeg har mål om å vinne begge steder, sier han offensivt.