Jørgen (23) på vei til skøyte-EM – men Norges nye superdrakt er sporløst borte

GLEDER SEG: Skøyteløper Jørgen Sæves er spent, men aller mest gleder han seg til helgens EM enkeltdistanser i Kolomna i Russland.

GLEDER SEG: Skøyteløper Jørgen Sæves er spent, men aller mest gleder han seg til helgens EM enkeltdistanser i Kolomna i Russland. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Jørgen Sæves (23) har forberedt seg godt foran helgens EM på skøyter i Russland. Men én ting bekymrer ham. Drakta.

DEL

KOLOMNA: Jørgen Sæves er tatt ut til sitt aller første internasjonale mesterskap som seniorløper. Denne helgen skal han gå EM enkeltdistanser i russiske Kolomna. Trolig får han gå 500 meter fredag, 1000 meter lørdag og teamsprint for Norge søndag. Øvelsene blir sendt på NRK 2.

LES OGSÅ: Jørgen Sæves er EM-klar etter soleklare seire

Spent, men klar

– Jeg er spent. Klart det. Jeg har stort sett trent utendørs på litt blandet is her hjemme i Norge de siste to månedene, så jeg har kanskje hatt litt dårligere forutsetninger enn konkurrentene. Når det er sagt, så har jeg lagt bak meg en god treningsperiode. Jeg tror formen skal være bra. Målet er å gå ned mot persene mine. Det avhenger selvsagt av isforholdene. Men jeg tipper de kommer til å være gode. Russland har sikkert lyst til å levere et godt mesterskap. Spesielt siden de er utestengt fra OL, forklarer 23-åringen, som har tidene 35,63 på 500 meter og 1.09.77 på 1.000 meter. Førstnevnte tid er fra november i 2017, mens sistnevnte er helt tilbake til oktober 2015.

– 1.000 meter var gulldistansen min tidligere, og det er den distansen jeg har trent mot i det siste. Norgescupen på Hamar i desember var et steg i riktig retning. Jeg håper å ta nye steg nå, forteller han positiv.

LES OGSÅ: Må bruke av egen lomme for å gå verdenscup – nå får Jørgen Sæves (23) lokal drahjelp

Intern kamp

Likevel tror han det skal bli vanskelig å hevde seg i EM.

(Saken fortsetter under bildet.)

PÅ REISEFOT: Jørgen Sæves tok i går farvel til mamma Kirsten og pappa Arild på Askim stasjon. Neste stopp er Kolomna i Russland.

PÅ REISEFOT: Jørgen Sæves tok i går farvel til mamma Kirsten og pappa Arild på Askim stasjon. Neste stopp er Kolomna i Russland. Foto:

– Nivået kommer til å bli høyt. Skulle jeg klare å bli blant de ti beste, så er jeg kjempefornøyd. Det er nok uansett den interne kampen om å bli beste norske som er viktigst. Skulle jeg bli det, kan jeg melde meg på i OL-diskusjonen og også lettere å få innpass i verdenscupen, sier Båstad IL-løperen, og vet at Norge stiller uten sprint-eneren Håvard Holmefjord Lorentzen. Han har, sammen med allrounderne Sverre Lunde Pedersen, Håvard Bøkko og Alan Dahl Johansson, fått fri til å trene mot OL. Likevel tror Jørgen Sæves at Norge kan stille et godt lag på teamsprinten.

– Vi har et jevnt og godt lag. Medalje bør være et mål, sier Båstad IL-løperen optimistisk.

LES OGSÅ: Tok sensasjonelt NM-sølv i helgen – nå får Jørgen (23) gå verdenscup

Fant ikke superdrakta

Det er likevel noe som har bekymret Jørgen Sæves de siste dagene. Grunnen er Norges nye blå superdrakt som har fått mye oppmerksomhet nasjonalt som internasjonalt. Jørgen Sæves har hatt en slik trikot på lån fra Norges Skøyteforbund. Den er nå blitt sporløst borte.

(Saken fortsetter under bildet.)

DRAKTA BORTE: Denne blå superdrakta til Norge har blitt sporløst borte. Jørgen Sæves håper og tror det likevel vil løse seg.

DRAKTA BORTE: Denne blå superdrakta til Norge har blitt sporløst borte. Jørgen Sæves håper og tror det likevel vil løse seg. Foto:

– Utrolig kjipt at den har blitt borte. Jeg aner ikke hvor den har blitt av. Jeg trodde den lå hjemme, men jeg har lett overalt. Den er helt forduftet. Alle andre drakter jeg har er røde, så det er ikke bare å bruke en annen heller, sukker Jørgen Sæves, før han legger til:

– Greia er at jeg har hatt den blå drakta siden verdenscupen i Stavanger i november. Den skal ikke brukes utenfor konkurranse, så jeg hadde den med til norgescupen i Asker i begynnelsen av desember for å levere den til noen i forbundet. Men der var det ingen. Så hadde jeg den med til norgescupen på Hamar i midten av desember, men da fikk jeg den bare i retur siden jeg skulle til EM. Siden har jeg ikke sett den. Kan være at noen har stjålet den fra bagen min. Jeg vet rett og slett ikke.

Nå håper han det løser seg. Enten ved at han får lånt en ny drakt fra forbundet, eller at han får brukte en av sine røde.

– Uansett var ikke den blå skreddersydd til meg, så sånn sett skal det ikke bety så mye, sier han, og håper det ordner seg.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags