ASKIM: Jørgen Sæves har hatt en imponerende sesong på skøyteisen, spesielt med tanke på at han ikke er på noe forbundslag og har måttet kjøre et eget løp. Sesongen har gitt ham sølv i sprint-NM, deltakelse både i verdenscup og i sprint-EM. Nå får han enda en stor oppgave med flagget på brystet. 23-åringen er nemlig tatt ut til sprint-VM i Kina i begynnelsen av mars. Men det høres kanskje flottere ut enn det egentlig er. For Jørgen Sæves må, som i alle løp han har gått internasjonalt denne sesongen, betale en egenandel. Det har blitt mange tusen som han og klubben hans, Båstad IL, har måttet legge ut. VM-turen til Kina med påfølgende opphold i Calgary vil nemlig trolig koste ham og klubben mellom 15.000 og 20.000 kroner.

LES OGSÅ: Tre tidligere skøyteløpere har ambisjoner sammen på sykkelsetet

Fotballtrener stiller opp

Nå har fotballtrener i Korsgård IF, Tor Anders Brenno, engasjert seg.

– Jeg synes det er trist at en gutt som representerer Norge må bekoste turen selv. Skøyter er en av våre nasjonalsporter som har gitt oss stolthet gjennom en årrekke. Men sånn er det. Derfor er det viktig å kunne bidra der man kan, for å gjøre veien enklere for Jørgen. Det er ikke lett å stå alene som han gjør. Jeg håper derfor at lokalsamfunnet og enkeltpersoner kan bidra litt. For jeg vet det betyr mye for ham, sier Brenno, som på eget initiativ har opprettet en profil på Spleis.no. Der kan folk gi pengestøtte til Jørgen Sæves. Så langt har det kommet inn cirka 6.000 kroner.

Tor Anders Brenno er til vanlig A-lagstrener i Korsgård IF. Der har han også Jørgen Sæves som sin elev. For skøyteløperen spiller faktisk også fotball ved siden av skøytesatsingen.

– Jeg vet at Jørgen setter pris på samholdet vi har på laget, og jeg tror han også får mye god trening igjennom fotballen. Det er mye start og stopp, i tillegg til at vi kjører mye hurtighetsøvelser. Samtidig har både jeg og spillerne mye å lære av Jørgen. Så dette går begge veier, mener Brenno.

LES OGSÅ: Rolf Arne (59) fra Ørje gleder seg over sønnens OL-suksess: – Jeg vet hvor mye arbeid som ligger bak

– Stort av Brenno

Selv er Jørgen Sæves utrolig takknemlig for initiativet.

(Saken fortsetter under bildet.)

 

– Dette er et slags symbol på den tryggheten og samholdet jeg har funnet i Korsgård. Tor Anders vet hvor lyst jeg har til å lykkes, og han vet at det har gått litt trått økonomisk om dagen. Det til tross for at jeg har mange lokale sponsorer som hjelper meg og at Båstad IL støtter meg med veldig mye økonomisk, og har blant annet tatt seg av egenandelene på verdenscupen og sprint-VM. Men det at Tor Anders har tatt dette initiativ for at jeg skal få en verdig avslutning på en fantastisk sesong, er stort. For planen er å reise rett fra VM til Calgary for å gå raske tider og forberede meg til sprint-NM enkeltdistanser i slutten av mars. Så takket være sponsorer, Båstad IL, Tor Anders sitt initiativ og ikke minst familien min, så kommer jeg meg igjennom sesongen økonomisk, sier Sæves.

LES OGSÅ: Ola (35) fulgte OL-sprinten på tv: – Det gjør litt vondt å se på