INNSBRUCK: Den opprinnelige Mysen-mannen jobber i Rubicon, et av Norges største TV-produksjonsselskaper. Det siste året har han jobbet med en dokumentarserie om det norske hopplandslaget og deres vei mot OL i Pyeongchang i februar. Serien går over seks episoder. To av dem ble vist før jul, mens de fire siste går hver torsdag fram til 25. januar på tv-kanalen MAX.

LES OGSÅ: Nå kan du låne hoppski og hoppe i Prestenga – men de har en stor utfordring

– En utrolig fin gjeng

– Hopplandslaget har satt seg mål om å ta laggull i OL i Pyeongchang, så serien handler om hvordan laget har jobbet det siste året for å oppnå målet. Vi har fulgt laget med kamera siden prøve-OL i mars og fram til og med hoppuka nå, forteller Espen Bjerke Larsen, som har regien bak dokumentarserien.

(Saken fortsetter under bildet.)

 

–Det har vært en utrolig fin gjeng å samarbeide med. Her har vi fått full tilgang til utøverne og de har bydd på seg selv. Vi har aldri opplevd at vi ikke får filme. De har egentlig vært ganske komfortable med kamera rundt seg helt siden vi startet opp. Det som skjer, det skjer og vises på tv, forklarer han.

Bjerke Larsen har ansvaret for etterarbeidet og innholdsansvaret. Nå under hoppuka har han imidlertid også stått for filmingen.

– Vanligvis er vi tre-fire mann med landslaget. Men på grunn av omprioriteringer er det bare jeg som er på hoppuka. Da må jeg selv stå for filmingen. Det har egentlig gått knirkefritt, bortsett fra i Oberstdorf, det første rennet. Da regnet det så mye at kameraet mitt tok kvelden. Heldigvis fikk jeg låne utstyr av Johan Forfang til jeg fikk kjøpt meg nytt, forteller 31-åringen.

LES OGSÅ: Jørgen (23) på vei til skøyte-EM – men Norges nye superdrakt er sporløst borte

–Annerledes tv

Tidligere har han jobbet med serier som «Aamodt og Kjus på bortebane», «Mesternes Mester» og «Golden Goal». Dokumentarserie har han aldri laget tidligere.

–Jeg har jobbet mye med sport og underholdning, men dette er annerledes enn tradisjonell tv. Her har vi ikke kontroll på alt som skjer. Det er både spennende og utfordrende, mener han.

Selv har ikke den Oslo-bosatte eidsbergingen noe spesielt forhold til hopp, annet enn at han har fulgt laget på tv.

–Jeg er generelt sportsinteressert og synes det er moro å kunne jobbe med sport. Hopp har jeg fulgt på tv. Morsomt å komme på innsiden og se hvor stort hopp faktisk er i Mellom-Europa. Der er disse norske gutta store stjerner. Mye større enn vi tror hjemme i Norge, forklarer Bjerke Larsen, og synes det spesielt var artig å få oppleve nyttårshopprennet Garmisch-Partenkirchen.

– Det har jeg pleid å se på tv hvert år. Nå fikk jeg oppleve det «live». Utrolig moro, sier regissøren.