MORA: Søndag gikk det 90 kilometer lange Vasaloppet av stabelen fra Sälen til Mora med rundt 15.000 skiløpere til start. På startstreken i eliteklassen var Thomas Gjestrumbakken fra Spydeberg IL/Team Parkettpartner.

Etter 17. plass og karrierebeste i langløpet Jizerka Padesatka i Tsjekkia for to uker siden, hvor han slo toppnavn som Øystein «Pølsa» Pettersen og Ilia Tsjernousov, hadde han stor ambisjoner i Vasaloppet. Målet var å bli blant de 20 beste – om alt klaffet.

LES OGSÅ: Espen Udjus Frorud knuste alle i Baglerrennet

22-åringen, som i fjor ble nummer 49 i Vasaloppet, klarte ikke helt å innfri egen målsetting. Men det var ikke langt unna heller. Inn mot mål i Mora kjempet han om topp 25-plassering. Han måtte imidlertid gi tapt i spurten mot flere andre løpere og ble til slutt nummer 33. Men han slo løpere som John Kristian Dahl, som har vunnet Vasaloppet tre ganger tidligere, den tidligere tsjekkiske toppløperen Lukas Bauer og tidligere landslagsløper Chris Jespersen.

– To kilometer før mål hadde jeg så mye kramper i armene at jeg ikke var i stand til å spurte. Det var litt kjedelig. Men alt i alt er jeg ganske fornøyd, sier Gjestrumbakken, som hang med teten til det var igjen 20 kilometer. Da ble det strekk i feltet og han måtte gi slipp på de beste.

LES OGSÅ: Slo til i sprint-VM: Jørgen Sæves gikk noen av sine beste løp noensinne

– Jeg liker egentlig ikke å skylde på utstyret, men jeg hadde nok ikke helt topp ski. Jeg følte jeg måtte pigge litt ekstra i forhold til andre for å holde farten opp, forteller han, som samtidig poengterer at det var skiene hans som ikke var gode nok.

– Preparering som ble gjort av vår smører i Team Parkettpartner var bra. Det viser Magnus Vesterheim sin sjetteplass, legger han til.

Spydeberg-løperen, som kommer fra Våler, kom i mål på tiden 4.28,47 og var med det fire minutter og 11 sekunder bak vinneren av Vasaloppet, Andreas Nygaard fra Team Santander.

Nå venter det 54 kilometer lange Birkebeinerrennet om snaue to uker, lørdag 17. mars.

– Marcialonga og Vasaloppet var sesongens store mål for meg. Løypa i Birkebeinerrennet passer meg ikke så bra. Men vi får se. Jeg skal lade batteriene fram og gjøre mitt beste, sier han.

LES OGSÅ: Loyd Remi er bare 30 år – nå går han for gull i sine fjerde paralympiske leker

Vi tar også med at Sindre Weydahl fra Båstad IL gikk et fint Vasalopp-renn. Han ble nummer 715 på tiden 5.28.56. Til tross for tyngre føre enn i fjor, perset han med nesten 20 minutter.