Gå til sidens hovedinnhold

Ingveig (19) skuffet over egen prestasjon i VM-runde: – Jeg gjorde feil jeg vanligvis ikke gjør

Nedtur i trial-VM-runde

Artikkelen er over 2 år gammel

Ingveig Håkonsen følte seg ikke helt i slag i helgens VM-runde i trial og endte opp med en åttendeplass.

AVRON: Dette er den klart svakeste plasseringen 19-åringen fra Skiptvet har oppnådd i en EM- eller VM-runde i år. Ingveig har blant annet en fjerdeplass fra VM-runden i Japan i våres og også i EM-runder. Med helgens åttendeplass falt Skiptvet Motoraktivitetsklubb-føreren ned til sjetteplass sammenlagt før årets siste VM-runde i England første helgen i september.

LES OGSÅ: Ingveig ble beste norske i EM-åpningen i trial – er selv mellomfornøyd

Åpnet bra

Ingveig åpnet bra med en rask og feilfri første kvalifiseringsrunde og fikk dermed tredje siste start i den andre. Der pådro hun seg imidlertid en fem-prikkefeil og startet dermed litt tidlig i selve hovedløpet. Her kjørte hun brukbart, men gjorde noen enkle feil, som gjorde at hun endte opp med en for henne skuffende åttendeplass.

– Jeg gjorde flere feil som jeg normalt klarer å hente meg inn på. Derfor endte dette med en skuffende åttendeplass tross fin kjøring i store deler av løypa. Men litt motgang som dette gir meg bare fornyet motivasjon til å skjerpe meg og prestere langt bedre ved neste korsvei. Denne gang ble det litt mye stang og ut. Marginene opp til femteplass var nemlig liten, forteller 19-åringen.

(Saken fortsetter under bildet)

 

Hun følte seg ikke helt i toppslag i høydekjøringen i franske Avron.

– Oppvarmingen gikk greit. Men jeg følte meg litt uggen i kroppen i selve løpet. Kanskje har det noe med den langvarige varmeperioden å gjøre, poengterer sympatiske Ingveig.

LES OGSÅ: Hoppende glade gokartførere – kom på pallen på hjemmebane

Mange store oppgaver

Ingveig Håkonsen går snart inn i en høysesong hva angår store oppgaver.

Etter en kort ferieuke nå nærmest, er det klart for EM-runder i henholdsvis Italia og Belgia de to første helgene i august. Så er det nordisk mesterskap i Sverige siste helgen og endelig årets siste VM-runde i England første helgen i september, som de nærmeste store oppgavene.

– Pallplass er et helt naturlig mål i EM-rundene. Det er snart på tide at jeg klarer det jeg fikk til i fjor, avslutter den talentfulle trialføreren fra Skiptvet optimistisk.

LES OGSÅ: Fikk den perfekte bursdagsgaven – vant sin første NM-runde

Kommentarer til denne saken