Tre lokale idrettslag kan juble over momsgave fra ministeren

BYGGET KUNSTGRESSBANE: Skiptvet IL får momkompensasjon etter bygging av kunstgressbane. Her er det Anders Aamodt som scorer for Skiptvets  10-årslag under åpningen.

BYGGET KUNSTGRESSBANE: Skiptvet IL får momkompensasjon etter bygging av kunstgressbane. Her er det Anders Aamodt som scorer for Skiptvets 10-årslag under åpningen. Foto:

Av og
Artikkelen er over 4 år gammel

Norske idrettslag og foreninger kan juble for full momskompensasjon i 2015.

DEL

Fredag plusset regjeringen på 48,1 mill. kroner til momskompensasjon i nysalderingen av statsbudsjettet. Dermed vil alle de 407 godkjente søknadene i 2015 oppnå full tilbakebetaling.

– Dette er en gladmelding til alle som jobber frivillig i idrettslag og foreninger rundt omkring i landet. Nå kan de konsentrere seg om det viktige frivillige arbeidet, sier kulturminister Thorhild Widvey til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

I Indre Østfold er det tre lokale idrettslag vil få nyte godt av den ekstra momskompensasjonen som nå kommer.  Askim rideklubb for tildelt tilsammen 434.985 kroner bygging av ridehall og klubbhus. Skiptvet IL får 382.735 kroner etter utbygging av Skiptvet stadion, mens Øymark skytterlag får 14.969 kroner etter bygging av skytebane.

Budsjettbom

I regjeringens forslag til statsbudsjett for 2015 ble det opprinnelig satt av 66 millioner kroner til formålet.

Beløpet ble økt etter forhandlinger med Venstre og KrF og deretter i revidert budsjett. Likevel manglet det altså 48,1 millioner kroner slik at idretten risikerte å miste 20 prosent av kompensasjonen. Det ble unngått gjennom resalderingen.

– Dere bommet grovt på budsjetteringen?

– Det er umulig å vite på forhånd hvor mange idrettsanlegg som vil bli bygget og godkjent for momskompensasjon. Når vi ender opp med en så høy sum som 171,9 millioner kroner, viser det bare hvor stor etterspørselen er. Det viktigste er at vi til slutt gir 100 prosent kompensasjon, poengterer Widvey.

BLID: Idrettspresident Tom Tvedt. FOTO: VIDAR RUUD, NTB/ANB

BLID: Idrettspresident Tom Tvedt. FOTO: VIDAR RUUD, NTB/ANB

Tidligere frist

For å prøve å få en bedre oversikt tidligere i prosessen, er søknadsfristen satt tidligere ved neste korsvei.

– På vegne av alle dugnadsfolkene i idretten, er jeg veldig glad for denne hyggelige julegaven, sier idrettspresident Tom Tvedt til ANB.

– For mange er dette kanskje snakk om småpenger, men for frivilligheten er det særdeles viktige penger for prosjektene de gjennomfører, legger han til.

– Idretten er veldig godt fornøyd med hvordan frivilligheten blir styrket gjennom momskompensasjonen. (ANB)

Fakta om momskompensasjon

  • Momskompensasjon for idretten ble innført i 2010.
  • Idrettslag som bygger egne anlegg kan søke om å få tilbake betalt moms.
  • Betingelsen er at søknaden er godkjent for spillemidler og anlegget ferdig bygget.
  • Ordningen forvaltes av Lotteri-og stiftelsestilsynet.
Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags