Gå til sidens hovedinnhold

Endelig lyktes Espen (26) – tok NM-bronse på femmila

Artikkelen er over 3 år gammel

ALTA: I fjor ble Espen Udjus Frorud nummer fire på femmila i NM. Da ble skjetvingen så vidt slått av lillebror Jonas i kampen om bronsen. I dag var det endelig storebrors tur i Alta på femmil i fri teknikk.

– Bra ikke Jonas var med, så da ble det ett hakk opp, ler 26-åringen i et intervju til NRK, vel vitende om at lillebror har lagt opp. I tillegg til fjerdeplassen i fjor i NM tok skjetvingen også fjerdeplass på 30 kilometer med skibytte i NM tidligere i vinter.

– Det har blitt nok fjerdeplasser, så det er godt det endelig var min tur, smiler han.

Espen Udjus Frorud startet som vanlig litt rolig på dagens femmil og ble før han hadde passert 20 kilometer tatt igjen av rennets leder, Sjur Røthe, med halvannet minutt. De to skulle vise seg å få til et utmerket samarbeid. Lenge var det vossingen Sjur Røthe som dro på Frorud, men på slutten var det omvendt. Da var Frorud sprekest. Det resulterte i at Røthe innkasserte gullet med fattige ti sekunders margin til Hans Christer Holund, med pappa Rolf Arne fra Ørje. Tredjeplassen gikk til Espen Udjus Frorud, som slo OL-gullvinner Simen Hegstad Krüger med 15 sekunder i kampen om bronsemedaljen.

– Stor takk til Espen som reddet meg på slutten og dro de siste ti kilometerne. Jeg hadde kramper øvre del av ryggen. Hadde nesten gitt opp gullet, men han reddet meg, skryter gullvinner Røthe til NRK.

– Akkurat det er gjensidig. Røthe hjalp meg mye. Det var et godt samarbeid vi hadde, sier Forurd fornøyd.

Saken oppdateres….

Kommentarer til denne saken