Rudberg utfordrer Solberg

MØTES: Henning Solberg skal kjøre mot Rune Rudberg på Landskamp på Momarken i sommer. ARKIVFOTO

MØTES: Henning Solberg skal kjøre mot Rune Rudberg på Landskamp på Momarken i sommer. ARKIVFOTO Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Dansbandmusikeren skal måle hestekrefter mot rallyveteranen på Momarken.

DEL

Rune Rudberg er ikke bare musiker. Han er også en ivrig bilsportutøver. Nå skal han, ifølge bilcross.no, delta på Landskamp 2013 på Momarken i Mysen. Samtidig utfordrer han Henning Solberg som nå også er påmeldt.

Både Rudberg og storebror Solberg er godt kjent med bilcross. Førstnevnte vant vant bilcrossprogrammet «Zebra Grand Prix» for tre år siden. Rudberg har også flere år bak seg i shortcar. I 2010 ble han også norgesmester i denne bilklassen.

Henning Solberg har deltatt i litt forskjellige bilsportgrener den siste tiden. I vinter kjørte han Rally Sweden, mens han i påsken deltok i EM-runden i rallycross på Lydden Hill i England. Nå blir det altså bilcross på Momarken bilbane 8. - 9. juni.

Både Henning og Petter Solberg kjørte sine første billøp i bilcrossbil. Henning deltok også i Landskamp i 2010.

I januar i fjor idømte Norges Bilsportsforbund Rune Rudberg en suspensjon fram til 30. juni samme år, fra all deltakelse i bilsportsarrangementer. Bakgrunnen for straffen var at Rudberg hadde deltatt i omlag 15 billøp i klassen shortcar uten å inneha førerkort. Dette er et absolutt krav for å delta i billøp i Norge, selv på lukket bane.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken