Ole Sofus (16) debuterte i triatlon: – Fy flate så tøft dette her var

Ole Sofus Haakaas fra Trøgstad.

Ole Sofus Haakaas fra Trøgstad. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Søndag gikk Rødenessliteren av stabelen for 20. gang. I år var det 45 personer som deltok på triatlon-konkurransen som ble arrangert av Rødenes IL.

DEL

MARKER: Konkurransen går ut på at man sykler fra Ørje sentrum til Kroksundbrua (20 kilometer), derfra svømmer man over til andre siden (150 meter), og løper eller sykler til mål på Krone stadion (6 kilometer).

– Fly flate så tøft

Ole Sofus Haakaas fra Trøgstad var en av mange som deltok. Han løpte i juniorklassen, og synes at løypa var krevende.

– Veldig tøft! Fly flate. Skikkelig hardt. Dette var tøffere enn jeg trodde, sa 16-åringen til Smaalenenes Avis etter målgang.

For øvrig var det også første gang han deltok i Rødenessliteren, og til tross for at han synes det var tøft så var det ikke siste gang.

– Jeg blir med en annen gang også, sier han.

(Saken fortsetter under bildet)

Raske Anders Felix Lundeby sykler inn mot mål.

Raske Anders Felix Lundeby sykler inn mot mål. Foto:

En annen vi snakket med ved mål var Anders Felix Lundeby fra Eidsberg. Han tok sykkelen fatt fra Kroksundbrua til Krone stadion.

– Det var veldig gøy, men slitsomt. Jeg har syklet her to ganger før, men det er første gang jeg er med i konkurransen, forteller 9-åringen, som gjerne deltar senere også.

LES OGSÅ: Karrierebeste for Marit Jørgenrud i NM (Smaa+)

(Saken fortsetter under bildet)

Sara Christoffersen på vei ned mot vannet for å gjøre seg klar til svømmingen.

Sara Christoffersen på vei ned mot vannet for å gjøre seg klar til svømmingen. Foto:

Beste herre og dame

Per Øyvind Alvim fra Mysen og Camilla Mørk Eek fra Skiptvet vant herre og dameklassen. For Mørk Eek var det første gang hun deltok.

– Kjempemorsomt å delta. Jeg visste ikke før jeg kom i mål at jeg vant, men det var morsomt det også selvfølgelig. Jeg hadde ingen formening om det. Fin løype, behagelig og hoppe uti vannet etter sykling, sier hun.

En annen som har deltatt før og vunnet flere ganger var Per Øyvind Alvim. I år vant han for femte gang.

– Løypa er en klassiker den. Triatlon snudd litt på hodet egentlig. Får sykling først og så svømming midt i mellom. Utover det så er det jo behagelig å stupe i vannet etter at man er ferdig med å sykle. Men det å svømme med flytevest var egentlig helt håpløst, det er noe helt annet enn å sykle vanlig, men vi kom oss over, sier Alvim.

LES OGSÅ: Ann Helen (17) fikk tilkjent NM-gull etter arrangørtabbe

(Saken fortsetter under bildet)

Camilla Mørk Eek og Per Øyvind Alvim fikk både pengesjekk og pokal.

Camilla Mørk Eek og Per Øyvind Alvim fikk både pengesjekk og pokal. Foto:

Lenge usikkert om det ble noe

I fjor da Rødenessliteren ble arrangert var det usikkert om det i det hele tatt ble noe året etter. Årsaken var nye krav fra Statens vegvesen, som går ut på at det stilles kompetansekrav til alle vakter i sykkeltraseen, fra vanlige løypevakter til mobile vakter. Samt at løypevakter med rett kompetansenivå kunne dirigere trafikk.

Men så løste det seg for arrangøren i år.

– Det var på hengende håret. Vi trodde nesten at det var kroken på døra for dette arrangementet på grunn av kravet av stasjonære vakter. Så det var først i midten av juli vi fikk en mulighet til å leie inn vakter fra Høland IL, og da brådro vi i gang så vi fikk det til for 20. gang, men det hang i en tynn tråd, sier Kari Degnes Krog, som er leder av sykkelgruppa i Rødenes IL og rittleder i Rødenessliteren.

LES OGSÅ: Nederlands svar på Marit Bjørgen gasset på og vant Ladies Tour of Norway: – Det var en svært utfordrende etappe

(Saken fortsetter under bildet)

Deltakerne måtte svømme fra den ene siden av Kroksundbrua til den andre. Her er to av deltakerne i gang.

Deltakerne måtte svømme fra den ene siden av Kroksundbrua til den andre. Her er to av deltakerne i gang. Foto:

Tror du at det kan bli noe neste år også?

– Det er det kravet til vakthold som gjør at det er litt usikkert. Lysten til å arrangere det er nok der fra Rødenes IL sin side, men vi må nok kurse egne vakter. Så i år leide vi inn fra Høland. Vi håper det går an å rulle det videre, fortsetter Degnes Krog.

Hun er fornøyd med deltakerantallet i år.

– God deltakelse og god bredde fra proffe til amatører, unge og godt voksne. Veldig godt fornøyd! Vi har vært oppe i 66 deltakere før, men 45 er bra det også, sier hun.

Rødenessliteren ble for første gang arrangert i 1998. I 2004 var det for få påmeldte og da ble det avlyst. Men etter det har det ifølge Degnes Krog vært stabilt med deltakere.

RESULTATER:

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags