37-åringen er redd sesongavslutningen har ødelagt sjansene for VM-satsing i rally.

– Jeg har ikke akkurat forsterket kortene i de siste VM-rundene i år, sier han litt vemodig etter et nytt løp i grøfta i helgen.

Overfor smaalenene.no sier en ærlig spydeberging at han er usikker på fremtiden.

– Planen var å kjøre for Citroën neste sesong. Men etter tre brutte løp, delvis på grunn av kartleserfeil og litt min egen feil, så ødelegger statistikken for meg, sier han og fortsetter ærlig:

– Citroën har nå sagt at de trekker seg fra avtalen de ønsket å inngå med meg. Nå vil de heller satse på andre, som Mads Østberg som har bedre resultater å vise til på slutten av sesongen.

Derfor står det igjen med kun ett alternativ: M-sport, som skal fortsette satsingen med Ford Fiesta selv om fabrikken trekker seg ut av sirkuset.

– Ting snur fort i dette gamet. Nå er det kun M-sport igjen. Jeg er veldig skuffet over siste halvdel av sesongen, sier Solberg.

– Betyr det også at du må inn med egne penger, dersom du skal få et sete i M-sport?

– Nei, det er ikke penger som er spørsmålet. Det er rett og slett resultatene og statistikken som avgjør. Halvveis i sesongen kjempet jeg i toppen, og var høyaktuell. Avslutningen har ødelagt mye. Jeg har rett og slett ikke så gode kort på hånden lenger, påpeker Ford-føreren.