Thomas Bryntesson (20) var helt utilnærmelig under den første runden av det nordiske mesterskapet i rallycross. Til helgen starter VM for RX Lite-bilene.

SKÖVDE: NMK Trøgstad-fører Thomas Bryntesson kunne ikke fått en bedre start på sesongen i rallycrossbilen sin i helgen. Seier i fire heat, semifinale og finale er fasiten etter den første runden i Rally X Nordic.

– Det gikk helt perfekt

Det er en blid 20-åring som snakker med Smaalenenes Avis etter helgens fantastiske runde i svenske Skövde. Når Smaalenenes Avis snakker med Bryntesson er han i Höljes for å teste på banen som det også skal kjøres VM-runde på i juli.

– Det var gøy å starte sesongen på denne måten. Det funket faktisk bra helt fra første trening, og jeg kunne ikke fått en bedre start på sommeren, smiler den sindige karen.

– Det gikk helt perfekt, legger han til fornøyd.

Bryntesson forteller at bilen også fungerte som den skulle i helgens runde.

– Jeg har funnet riktige innstillinger på bilen, og det gir meg en stor trygghet når jeg kjører, forklarer han.

VM-start på fredag

NMK Trøgstad-føreren har ikke tid til å sole seg i glansen altfor lenge. Første runde i VM for RX Lite-bilene er allerede kommende helg på den legendariske banen i tyske Hockenheim.

– Bilen var til reparasjon på mandag, og ble sendt til Tyskland i dag (tirsdag). Jeg drar i morgen, forteller en spent 20-åring.

Det er nemlig et spesielt år for Bryntesson. Han imponerte alle i fjor i RX Lite-klassen, da han tok flere rundeseiere. Men fordi han ikke kjørte alle runder ble det ikke noen VM-tittel på ham. Den tittelen vil han ha i år.

– Det er jo det som er målet. Men det blir selvfølgelig tøft. Det er mange gode førere i Lite-klassen, så det blir hard kamp, sier Bryntesson.

Lite-klassen kjøres fredag og lørdag. Totalt skal det kjøres syv Lite-runder. I versting-klassen WRX, der Petter Solberg leder sammenlagt etter den første runden, kjører også i helgen. Solberg vant første runde i Portugal, og leder VM før den andre runden i Tyskland med åtte poeng.