Det ble en særdeles intens og dramatisk Supercar-finale i sesongåpningen i det nordiske mesterskapet.

På legendariske Höljes skulle det primært stå mellom Thomas Bryntesson og Peder Hedström, men også Oliver Solberg meldte seg på i seierskampen i finalen fra bakerste startspor.

Allerede på første runden var det tett kniving mellom Bryntesson og Hedström, men den norsk-svenske Trøgstad-gutten holdt unna for svensken – som måtte bryte finalen runden etter.

LES OGSÅ: Oliver (16) får ny rallycrossjanse – og nå vil han gå for gull 

Bak stod kampen mellom Solberg og Lukas Walfridsson, og med beviselig bedre tempo ble det til slutt litt for hett under hjelmen på Solberg – som hadde tydelige ambisjoner om å ta andreplassen fra Walfridsson.

I knuffing ved den kjente velodromsvingen sliter Solberg borti bakenden på Walfridssons Renault Clio og ødelegger sin høyre forstilling – 16-åringen kjørt seg dermed ut av pallkampen.

Foran kunne Bryntesson cruise relativt upresset inn til årets første seier, og forsvarer dermed fjorårets nordiske tittel enn så lenge.

– Det var utrolig hardt den første runden. Det var hard pushing, men vi klarte å forsvare oss bra. Etter et måtte man bare kjøre på. Det er mange som kjører fort her og det kommer til å bli tøft, sa Bryntesson storfornøyd på TV-intervjuet rett etter finalen.

Ettersom både Peter Hedström og Philip Gehrman stoppet i finalen før Oliver, så ble han likevel klassifisert på en fjerdeplass selv om han ikke fullførte finalen. Sammenlagt leder uansett Bryntesson nå med 29 poeng, fire poeng foran Lukas Walfridsson og seks poeng foran Hedström.

LES OGSÅ: Petter Solberg (43) trenger hjelp: – Har du sett denne bilen her?

Bryntessons teamkamerat Ola Frøshaug og Anders Bråten er også inne på topp 10 etter første runde på henholdsvis 8.- og 9. plass sammenlagt med 13 og 10 poeng. Oliver Solberg er nummer fem totalt.

Vi hadde også tre nordmenn med i Supercar Lites-finalen. Dårligst gikk det dessverre for Petter Leirhol, som måtte bryte finalen, mens. Glenn Haug og Sondre Evjen kjempet om den siste pallplassen bak Guillame de Ridder og Linus Östlund i front.

Haug snek seg foran Evjen etter alternativsporet i finalen, og dermed ble det Haug beste nordmann på en tredjeplass i finalen.

LES OGSÅ: Kun biltrøbbel kunne stoppe Ola (53) – ble likevel beste nordmann i rallycross-EM