Og det var egentlig ikke planen ettersom unggutten har prioritert rallysatsing i Latvia, da det er rally han drømmer om å gjøre internasjonal suksess i – akkurat som sin far Petter.

Men hvilken 16-åring sier nei takk til å kjøre Supercar med 600 hestekrefter om muligheten byr seg? Akkurat som i fjor – selv om han også har vært nødt til å skrape sammen eget budsjett til rallycrossen i år.

Og nå har han fått flere sponsorer med seg da pappa Petter har vært tydelig på at Oliver skal skaffe egne budsjetter framfor å spørre pappa om økonomisk hjelp til alt han vil kjøre.

– Dette er helt sjukt, da planen ikke var å kjøre rallycross i det hele tatt. Men det var én som ville sponse meg, og rett før du ringte nå så klarte jeg å få med to til. Han ene er også en som kjører sjøl, så nesten liten rart at han vil sponse en konkurrent – men han syns det er gøy å hjelpe meg, sier Oliver Solberg til Parc Fermé.

Leker som en guttunge

Han har fått beskjed om ikke å si noe om hvem som har gått inn som sponsorer riktig enda, men det er på det rene at pappa stiller med bilen uten å lage noen snarveier til driftsbudsjettet.

At han likevel får til en ny nordisk sesong i Supercar er noe han kunne juble over.

– Ja, altså jeg leker fremdeles som en liten guttunge. Å være på min alder, å få kjøre en sånn bil, det er jo fantastisk morsomt. Bare å herje løs og sånt, det er helt fantastisk, beretter 16-åringen.

Han innrømmer at han nå «må» kunne si at han vil kjempe om gull, da det ble sølv bak Thomas Bryntesson i fjor. Selv om han ikke skal kimse av toppnivået i den nordiske serien.

(Saken fortsetter under bildet)

 

– Ettersom jeg tok sølv i fjor, så er det vel naturlig at jeg bør kunne være med å kjempe om gull i år. Men spesielt Bryntesson er tøff, og hans store styrke er at han er så jevn. Jeg slo han begge gangene på bløtt føre, men han var i fjor mye jevnere enn meg, sier Solberg.

Imponert over sponsorjobbingen

Pappa Petter er glad for at det ordner seg for sønnen, og han er minst like imponert over jobben og innsatsen han legger ned ved siden av kjøringa. Tradisjonen tro hjelper han til med bil og deler.

– Nå jobber’n hardt med sponsorer, og at han fikk inn to til nå er helt rått. Så er det sikkert mange som tenker at han er heldig på grunn av faren og slikt, og greit nok det – men det er ikke mange 16-åringer som tør å ta alle telefonene som han tar. Jeg hadde i hvert fall ikke turt det på den alderen, sier Petter Solberg til Parc Fermé.

(Saken fortsetter under bildet)

 

Han stiller som vanlig sin Citroën DS3 til disposisjon, samme bil som han vant VM med i 2014 og 2015. Dette er en bil som betyr mye for ham i samlingen han har med alle biler som har preget karrieren hans, men han er ikke redd for å låne den bort til sønnen.

– Nå er den i orden. Nå er den 110 prosent. I fjor var den 90, hevder Petter.

Jobber for å få til Höljes

Fordi Oliver nå er 16 år, så tenker han også tanken om å få til et EM-løp etter at han fikk avslag på dispensasjon i fjor på grunn av alderen. Höljes er den store drømmen, og noe han vil prøve å jobbe ekstraordinært for å få til.

– Pappa har ikke sagt noe nå, så det kunne blitt ganske kult, det. Vi får se, det må også betales for og det er ikke billig. Men vi prøver på det, for det hadde vært utrolig kult, sier Oliver om Höljes-drømmen.

I fjor uttrykte Petter stor skepsis til at han skulle få kjøre noe større internasjonalt løp. I år holder han seg mer nøktern til den tankegangen.

– Han får fokusere på det han har nå først, så får vi se hva som skjer. Det handler om økonomi og startkontingenter og andre kostnader. Han har bilen, så han er jo heldig sånn sett, sier Petter.