TORSBY: Siden Petter Solberg hoppet av WRC-sirkuset til fordel for en rallycross-karriere, så har rallykjøringen uteblitt i stor grad.

Med unntak av noen innhopp i historisk klasse med sin smått legendariske Ford Escort Mk2, samt et par løp med Citroën C4 WRC, så er det rallycross som har vært hans hovedgeskjeft fra 2013.

LES OGSÅ: Nå føler Oliver Solberg (16) at han kan gi full gass uten stor risiko

Men 43-åringen har ikke glemt å kjøre bil på vei. Og det tette samarbeidet han har etablert med Volkswagen Motorsport innebærer mer enn bare å levere gull og suksess fra rallycross-arenaen.

Nå får han nemlig en gyllen mulighet til å være med på utviklingen av den nykomne bilen i R5-rekken av rallybiler det har vært stor interesse og spenning rundt.

– Ja, nå skal jeg teste Polo-en og ta finjusteringen på’n, sier Petter Solberg.

– Får vi se deg i noen løp med den, tror du?

– Vi får se, vi får se, svarer han kvikt.

Tidligere denne uken kunne Parc Fermé fortelle at bilen blir sendt til Arvika og Kristoffersson-tilknyttede KMS-team for å komme nærmere det nordiske markedet, og det også er norske interessenter på dette feltet. Nå blir det også en norsk fører bak spakene.

LES OGSÅ: Bekreftet: Henning Solberg kjører Mads Østbergs bil i Rally Sweden – lover «flat out»

Spydeberg-mannen har aldri før kjørt en R5-bil, og i løp har han ikke kjørt firehjulsdreven rallybil siden 2014, men den erfarne sjåføren gleder seg til å sitte bak rattet igjen. Han har tidligere uttalt at «rally er jo rally» selv om han nå sverger til rallycross.

– Nei, er du gær’n. Jeg har jo biler stående hjemme som går fortere enn denne, flirer Solberg på spørsmål om rallyferdighetene fremdeles er hel ved.

Linken til Volkswagen Motorsport har utviklet seg sterkt det siste året, et forhold Solberg ønsker å ta godt vare på over mange år.

– De ringte meg og ville ha meg til å kjøre. Jeg må jo hjelpe til når vi er inne hos dem allerede. Først og fremst skal jeg sjekke setup og smådetaljer og sjekke at alt er best mulig med den før den kommer ut. Det er det viktigste for meg, sier Solberg.