ARIVIKA: Og som vanlig skulle det stå mellom Thomas Bryntesson (22) og Oliver Solberg (16), to unggutter som har vært med på å dominere RallyX Nordic (nordisk mesterskapsserie i rallycross) de siste to sesongene.

Bryntesson viste desidert raskest tempo i de innledende omgangene, mens Solberg hadde fjerdeplassen før semifinalene. Og da det dro seg til med finale, så skulle det nok en gang stå mellom de to svensk-norske østfoldingene.

LES OGSÅ: Per Øyvind (45) arrangerte NM selv og ble mester

Men Westombanan utenfor Arvika blir brutal når den blir oppkjørt. Thomas Bryntesson og Oliver Eriksson, to klare vinnerkandidater, fikk bøte med dette. Da var det duket for Oliver Solberg-show for andre året på rad. Bryntesson ble forbikjørt av Solberg og tapte ytterliger terreng med punktering, mens Oliver Eriksson i tillegg til punkteringen også ble disket fra finalen.

(Saken fortsetter under bildet)

– Jävla gött! utbryter Solberg jubelende fra sin s

venske del av vokabularet i TV-intervjuet umiddelbart etter at seieren var sikret.

Dette var hans første seier på tørt føre. Han har to fra i fjor, her fra Arvika og i Strängnäs, men beviste også denne helgen at Arvika er en favorittbane. Selv om det var alt annet enn et stuegulv de fikk bryne seg på i finalen.

– På rettstrekken før mål så var det et stort stygt hull. Jeg var redd jeg også skulle punktere, men heldigvis var det bare «bumperen», sier Solberg, som hadde mistet halve fronten på bilen da han passerte målflagget som førstemann i finalen.

Andremann i finalen ble Lukas Walfridsson fulgt av Philip Gehrman. Bryntesson ble fjerdemann, mens teamkamerat i JC Raceteknik og klubbkompis i NMK Trøgstad, Ola Frøshaug, ble slått ut i semifinalen hvor han ble nummer fire.

LES OGSÅ: Dommeren innrømmer feil – Askim FK ble snytt for straffe

Men som vanlig var det Oliver Solberg som var i sentrum. Hans unge alder er «glemt» men det er likevel én ubestridt stjerne i depotet – spesielt når det blir seier.

– For en hard helg. Oioioi, utbryter en sjeleglad Petter Solberg, åpenbart stolt av det sønnen leverte i finalen.

Samtidig kan 16-åringen avsløre at EM-deltakelse på Höljes en måned nærmer seg en realitet. Selv om det ikke er helt sikret riktig enda. Han vil ikke si hva som eventuelt mangler for at han skal få kjørt.

– Jeg har meldt meg på i Höljes. Det kan jeg si. Men jeg vet ikke enda om jeg får kjørt der, sier Solberg.