KENT: 50 år etter at rallycross ble til på engelske Lydden Hill, skal Petter Solberg, PSRX Volkswagen Sweden-teamet og resten av VM-feltet kjempe om seier på den legendariske rallycrossbanen for aller siste gang til helgen.

Les også: Petter setter ny standard – nå blir han «Kongen av campingplassen»

Rallycross-VM sier «farewell, auf wiedersehen, goodbye til Devil’s Elbow og Canterbury Straight». Fra og med neste VM-sesong i rallycross kommer Silverstone til å erstatte Lydden Hill som britisk hjemmearena.

– Har mange minner fra banen

Selv om Lydden Hill ligger dypt inne i det åpne slettelandskapet i Dover-distriktet av Kent, ulmer det i norske tradisjoner på banen. Mestvinnende fører er Martin Schanche med hele ti triumfer mellom 1978 og 1992. Tidenes første VM-rundeseier på banen kom med Andreas Bakkerud i 2014.

LES OGSÅ: Endelig kom Petter på pallen igjen!

Også for Petter Solbergs del er det historisk sus over banen. Da 2003-verdensmesteren i rally byttet sport til rallycross i 2013, var EM-runden på Lydden Hill første løp han kjørte. To år etter vant spydebergingen sin sjuende VM-rundeseier der.

– Lydden er plassen der vårt PSRX-eventyr startet i 2013. Rallycross har lang tradisjon i vår familie (Solberg-Walfridsson), så man kan tenke seg at Lydden Hill har en spesiell plass i våre hjerter. Jeg husker da jeg var ung og opplevde Martin Schanches manøvrering av bilen, og jeg minnes hvor mye jeg selv hadde lyst til å gjøre det samme, sier Petter Solberg i en pressemelding.

– Hoppet på taket

– For to år siden vant jeg på Lydden Hill. Jeg feiret seieren med å hoppe på biltaket. Den historiske følelsen og det emosjonelle ved plassen var ikke til å tro. Det ville ha vært det perfekte stedet å få denne sesongens første seier til helgen. Det ville bety så mye for meg å avslutte Lydden-kapittelet med suksess. Men samtidig er det flere enn meg som drømmer om det…

 

Forrige VM-helg i Belgia fikk PSRX Volkswagen Sweden-teamet til Solberg en etterlengtet seier. Svenske Johan Kristoffersson kjørte inn til seier med teamkamerat Solberg på tredjeplass. Duoen jager like bak VM-leder Mattias Ekström i VM-sammendraget.

– For Johan (3 poeng bak) blir det som å starte med blanke ark. Jeg har fortsatt 14 poeng å ta igjen, og målet er å sanke poeng nok på Lydden Hill til å nærme meg ytterligere, sier 42-åringen.

LES OGSÅ: Slik dominerer Petter i rallycrossen 

Løpet starter med to kvalifiseringsomganger lørdag og fortsetter med ytterligere to omganger samt semi- og finale søndag.