En bitteliten stein felte Thomas (22): – Det er så jævlig surt

STÅR IGJEN: Her står Thomas Bryntesson igjen på startrampa i semifinalen under RallyX Nordic i Finland. Det viste seg at en liten stein hadde festet seg i gasspjelde, enheten som regulerer mengden bensin-luft-blanding som slipper inn. En filleting som kan ha kostet ham sammenlagtseieren i de nordiske mesterskapet i rallycross.

STÅR IGJEN: Her står Thomas Bryntesson igjen på startrampa i semifinalen under RallyX Nordic i Finland. Det viste seg at en liten stein hadde festet seg i gasspjelde, enheten som regulerer mengden bensin-luft-blanding som slipper inn. En filleting som kan ha kostet ham sammenlagtseieren i de nordiske mesterskapet i rallycross. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

En liten stein satte seg fast i gasspjeldet på bilen til Thomas Bryntesson. Den kan ha kostet ham seieren i nordisk mesterskap i rallycross.

DEL

KOUVOLA: Søndag ble den femte av seks runder i RallyX Nordic i rallycross kjørt i Kouvola i Finland. I «verstingklassen» Supercar var det før runden delt ledelse mellom sønnen til Petter Solberg, Oliver (16), og Thomas Bryntesson (22). Mye sto dermed på spill for disse to rallycrosstalentene.

Etter grunnomgangene var Solberg nummer to, Bryntesson nummer tre. I ledelsen var svenske Oliver Eriksson.

Dermed havnet Solberg, Eriksson, Bryntesson i pole position i hver sin semifinale. Mens de to førstnevnte vant hver sin semifinale, gikk det langt dårligere for Thomas Bryntesson. Han ble nemlig stående igjen på startplata da startsignalet gikk.

– Låste seg på full gass

–Bilen låste jeg seg på full gass. Jeg skrudde av motoren og sparket til gassen flere ganger, men ingen ting hjalp. Jeg spurte om jeg kunne gå ut av bilen og rette opp gasspjeldet, men reglene tilsier at man ikke kan gå ut på startplaten før start. Så det var ingen ting annet å gjøre, og jeg ble der med stående der, forteller NMK Trøgstad-fører, og fortsetter:

–Da de andre hadde kjørt én runde, gikk jeg ut av bilen og puttet pekefingeren på gasspjeldet. Da fungerte bilen som vanlig igjen. I etterkant fikk jeg vite at det var en liten stein som hadde kilet seg fast der, og det gjorde at gassen hengte seg opp i bunnen.

– Jævlig surt

Dermed falt han ned fra første til tredjeplass i sammendraget. For runden i Kouvala ble vunnet av Oliver Eriksson foran Oliver Solberg. Solberg leder nå med seks poeng til Eriksson, mens det er 12 poeng ned til Bryntesson.

(Saken fortsetter under bildet)

SKUFFET: Thomas Bryntesson var langt nede etter at han ikke kom lenger enn til semifinalen i RallyX Nordic i Finland.

SKUFFET: Thomas Bryntesson var langt nede etter at han ikke kom lenger enn til semifinalen i RallyX Nordic i Finland. Foto:

–Det føles så jævlig surt at hele mesterskapet skal avgjøres av en sånn liten filleting. For til tross for at jeg føler jeg har hatt mye stolpe ut denne sesongen, så lå jeg faktisk på delt førsteplass før denne runden i Kouvala. Det hadde derfor vært kult å kunne kjøre om seieren sammenlagt under finalen i Tierp i Sverige, men nå blir det ikke sånn. Jeg får heller lade om og komme sterkere tilbake og gjøre i det minste et godt resultat i Tierp, sukker Bryntesson.

God helg for Frøshaug

Bedre gikk det for klubbkamerat i NMK Trøgstad og teamkamerat i JC Raceteknik Ola Frøshaug. 53-åringen kvalifiserte seg for finalen. Der var han oppe og snuste på tredjeplassen, men ble til slutt nummer fem etter å ha bommet litt i siste sving.

(Saken fortsetter under bildet)

FORNØYD: Ola Frøshaug (53) ble nummer fem i Finland, noe han er godt fornøyd med. Samtidig føler han med Thomas Bryntesson som ble stående på startplata i semifinalen.

FORNØYD: Ola Frøshaug (53) ble nummer fem i Finland, noe han er godt fornøyd med. Samtidig føler han med Thomas Bryntesson som ble stående på startplata i semifinalen. Foto:

–Det var mange bra finner med på hjemmebane, så konkurranse var tøff. For min del kjørte jeg jevnt i hele helgen. I siste kurven i finalen lå jeg og knivet med en annen fører og hadde en annen som lå hakk i hæl. Jeg kjente at «nå er det tredjeplass eller ingenting som gjelder» og satset. Jeg kom for bredt og gled ut. I stedet ble det en femteplass, sier trøgstingen, som var fornøyd med det. Han følte likevel med kompis Thomas Bryntesson i helgen.

–Jeg lider virkelig med Thomas. At en så her liten sak kan ødelegge hele sesongen ... Men sånn er det iblant, trøster Frøshaug, som nå er oppe på femteplass i sammendraget.

For Oliver Solberg var andreplassen som seier å regne. Nå ligger han godt an til å vinne RallyX Nordic for første gang. I fjor var det Bryntesson som vant.

– Jeg er veldig fornøyd, altså. Andreplass er bra det, man får sikret mye poeng, sier Solberg til Parc Fermé.

Siste runde kjøres i Sverige 7. oktober. Før den tid skal det allerede til helgen kjøres EM-runde på Lohéac i Frankrike. Der stiller både Ola Frøshaug og Thomas Bryntesson i sine Ford Fiesta ST-biler.

Resultater runde 5 av 6 i RallyX Nordic, Kovoula Finland:

Supercars: 1. Oliver Eriksson, Fordi Fiesta, Sverige, 2. Oliver Solberg, Citroën DS3, Sverige, 3. Ari Perkiömäki, Ford Fiesta, Sverige, 5. Ola Frøshaug, Ford Fiesta ST, Norge, 8. Thomas Bryntesson, Ford Fiesta ST, Norge, 31. Stene Johansen, Renault Clio, Norge (32 førere til start)

Sammenlagt: 1. Oliver Solberg, Sverige 122 p, 2. Oliver Eriksson, Sverige 116, 3. Thomas Bryntesson, Norge 110, 4. Peter Hedström, Sverige 86, 5. Ola Frøshaug, Norge 84, 11. Stene Johansen, Norge 27

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags