HÖLJES: Spydeberg-mannen har kjempet til tre pallplasseringer hittil i sesongen, men fortsatt venter han på årets første VM-seier i rallycross. Etter tredjeplass på Hell i Norge i forrige runde, håper 43-åringen å ta ytterligere et steg eller to opp på pallen når VM denne helgen går på Höljes i Sverige.

SE OGSÅ: Se alle bilcross-finalene fra Landskamp.no

Imponert over Skien

For å klare det har senior latt seg inspirere av junior. Sønnen Oliver gjorde rent bord under den nordiske mesterskapsserien RallyX Nordic forrige helg i Skien. 16-åringen vant samtlige innledende heat og finaler. I tillegg tok Oliver Solberg over ledelsen i mesterskapet ved halvkjørt sesong.
 
– Det Oliver gjorde i Skien søndag var utrolig imponerende. Han kjørte det perfekte rallycrossløpet i en alder av 16 år. Så klart blir jeg inspirert av det. Faktisk er det slik at han allerede har noe å lære bort til meg, og jeg skal gjøre alt jeg kan for å kopiere hans bragd så godt det lar seg gjøre i Höljes, sier Petter Solberg.
 
Oliver Solberg tok sin fjerde nordisk-seier i sitt niende løp totalt. Det i pappa Petters VM-bil fra 2015–2016.
 
I VM-sammendraget er Petter Solberg er bare to poeng bak annenplasserte Sebastien Loeb, der Solbergs PSRX Volkswagen Sweden-kompis Kristoffersson leder med overlegne 31 poeng.

LES OGSÅ: Har jobbet dag og natt i et halvt år på verkstedet i Mysen – nå er denne klar til bruk

– En festival

– Vi skal kjøre foran minst 45.000 tilskuere på en av mine absolutte favorittbaner, som bare ligger en times kjøring unna teamets hovedkvarter i Torsby. Höljes-helgen er som en festival, og det er ikke uten grunn at folkefesten blir kalt for «The Magic Weekend». Denne gangen er jeg tent på å gjøre det til min magiske helg, sier Petter Solberg, som for øvrig får informasjon servert av kona Pernilla og sønnen Oliver via lukket radiokommunikasjon mens han kjører VM-løpene.

(Saken fortsetter under bildet)


 
Tredjeplass i 2014 er Petter Solbergs beste plassering hittil på Höljesbanen, som ligger rett over grensen fra Elverum. I fjor fikk han motorstopp fra beste startspor i semifinalestarten og nådde aldri finalen.
  
VM-runden i Sverige starter med to innledende omganger lørdag og fortsetter med to nye omganger, semifinale og finale søndag. VM-løpet vises direkte på NRK1 fra klokken 14.00 til 16.00.

LES OGSÅ: Marius (17) fikk låne mormors bil – vant juniorklassen i autoslalåm

To lokale håp i EM-klassen

Parallelt kjøres det også EM-runde i rallycross. Der har vi to lokale håp i NMK Trøgstad-førerne Thomas Bryntesson og Ola Frøshaug. Begge er kapable til å komme til finalen, altså blant de seks beste.

– Höljes er på flere måter årets høydepunkt. Det er en artig bane. Veldig kult også med all publikum, venner og bekjente som er rundt banen for å heie. Jeg har hatt stolpe ut i hittil i EM i år, men håper det snur nå. Målet er å kunne kjempe om et bra resultat, sier 22-åringen, uten å ville utdype det nærmere.

(Saken fortsetter under bildet)

 

For Ola Frøshaug ble fjorårets EM-runde på Höljes en stor opptur. Da kom han til finalen og ble til slutt nummer fire.

– Målet er semifinale, så får jeg ta det ting derifra. Det er utrolig mange gode førere og biler med, så konkurransen er tøff, slår 52-åringen fast.