Gå til sidens hovedinnhold

Solberg-familien takker denne mekanikeren: – Han betyr utrolig mye for oss

Artikkelen er over 3 år gammel

Mads Steen (39) er en mann du skal tenke på når du leser om Henning og Oscar Solberg. For uten ham hadde det ikke blitt mye til kjøring.

HÖLJES/SPYDEBERG: – Det var for sju år siden, akkurat her. Henning kom med den oransje Fiestaen, slengende bak på en Hiace og skulle kjøre her. Da hørte jeg det var noe problemer med bakfjærer og differ og noe andre greier. Og da klarer jeg ikke la være, vet du, så da gikk jeg bort og kikket litt.

Det sier Mads Steen da vi møtte ham i depotet under VM- og EM-runden i Höljes sist helg.

Og slik har det ballet på seg. Sju år for Henning Solberg, og ikke minst sønnen Oscar.

Mads Steen er en ildsjel for familien som står på dag ut og dag inn. Han lever og ånder for motorsporten, og tar vare på alt av biler, og alt av administrative ting som skjer rundt Solberg-familien i Spydeberg.

Betyr alt for Oscar

Etter denne episoden i Höljes i 2010 ringte Henning til Mads etterpå og spurte om han ville jobbe for ham. Mads var ikke vond å be, flyttet fra Eidsvoll til Spydeberg og livnærer seg på alt som har med rally å gjøre.

– For meg er det enda viktigere det han gjør, og har gjort for Oscar. Det er det jeg setter aller størst pris på med ham. Det er han som har sørget for at Oscar får kjøre det britiske mesterskapet, sier Henning Solberg til Smaalenenes Avis om sitt samarbeid med Steen.

Oscar bekrefter det samme. Helt siden han startet med crosskart i 2011 har Steen vært en særdeles viktig brikke, for ikke å si den aller viktigste ved siden av pappa Henning.

Saken fortsetter under bildet.

 

– Han har betydd veldig mye. Han hjelper meg mye når pappa ikke kan, og Mads kan alt som har med rally- og rallycrossbiler å gjøre, sier Oscar til Smaalenenes Avis.

Steen kan fortelle om en hverdag som enkelt og greit går på å holde alt i orden. Timer på timer brukes i garasjen, men også med alt av administrative ting.

– Det skal pakkes og ordnes, merker skal være klare og ting skal sendes med fly. Også alt med påmeldinger og slikt ordner jeg for Oscar.

– Ting som ikke Oscar er så god på selv?

– Vel, heller ikke Henning er så god på alt dette, flirer Steen.

– Selvstendig

Henning er i alle fall veldig klar på hva som er det beste med å ha Steen til å jobbe for alt som har med motorsporten rundt ham å gjøre.

– Han er veldig selvstendig, og veldig god til å jobbe alene. Og bilen som vinner alt i NM er det Mads som har koll på alene, sier Solberg.

Han sikter til en Ford Fiesta R5 eid av Adapta som Mads Østberg har kjørt her hjemme i Norge. Og har ikke Østberg kjørt den, så har Eyvind Brynildsen vunnet NM-løp med den. For uansett hvilken bil Steen holder i, så kan han slå seg på brystet over god statistikk over holdbarheten til bilene.

– Nå har vel R5-bilen gått 16 løp uten å bryte teknisk, og Subaruen som Oscar kjørte i fjor var vel en av Subaru-bilene som hadde gått lengst uten å bryte av tekniske årsaker. Jeg gjør mer enn bare å spyle bilen å sette den på bukk. Det er nesten så jeg har fått pepper for å være for nøye iblant, men hvis du ikke er så nøye som jeg er, så ser du heller ikke feil som kan dukke opp, forteller Steen.

Han er utrolig glad for muligheten han har fått hos Henning, og det gjør ham ikke noe å bruke timer og dager for å stå på for motorsportsatsingen deres.

Kommentarer til denne saken