Gå til sidens hovedinnhold

Oscar Solberg har bestemt seg – gir bånn gass for å bli britisk mester

Oscar Solberg (19) satser knallhardt denne sesongen

Artikkelen er over 3 år gammel

Oscar Solberg har bestemt seg. Det blir full satsing i det britiske mesterskapet i rally, hvor det ligger 350.000 kroner i premiepotten til vinneren.

SPYDEBERG: 19-åringen har aldri lagt skjul på hva han vil her i livet. Målet er å bli fabrikkfører og kjempe i toppen i rally-VM i WRC – på sikt. Det er flere veier dit. I fjor kjørte rallytalentet fra Spydeberg DMAC Fiesta Trophy, som regnes som junior-VM. Han kunne ha fortsatt satsingen der, men har nå bestemt seg for å gå en litt annen vei. Nå skal han kjøre det prestisjefylte britiske mesterskapet i rally som består av seks løpshelger.

– Ble kontaktet

– Rett etter jul var jeg veldig usikker på hva jeg skulle kjøre, men så ble jeg kontaktet av MH Motorsport i England. De lurte på om jeg ikke ville kjøre det britiske mesterskapet. Jeg falt for ideen. Rally er kjempestort i England og en fin inngangsport til WRC, forteller en veldig gira Oscar Solberg.

Nyheten om at sønnen til Henning Solberg (44) skal kjøre et britiske mesterskapet har ikke gått upåaktet hen i Storbritannia. Oscar Solbergs satsing har fått bred omtale i det største rallymagasinet i landet.

– Det er kult. Dette er et blad som selges i alle kiosker over hele England, sier en stolt 19-åring.

LES OGSÅ: Taket to ganger og kjørte på stein – likevel er Henning Solberg like blid

Vil vinne mesterskapet

I det britiske mesterskapet skal han kjøre en forhjulsdreven Ford Fiesta R2T-bil. Klassen heter R2. Det er hakket under «verstingklassen» R5.

– Det er egentlig samme bil som jeg kjørte i fjor, men her har vi muligheter til å gjøre våre egne tilpasninger. Det fikk vi ikke lov til i fjor. Målet mitt er å vinne sammenlagt, men jeg vet konkurransen er knallhard. Det er mange gode sjåfører der. Så det gjelder å kjøre smart og samle poeng i hvert løp, poengterer Solberg, og forteller at det ligger bra premier i potten. Blant annet vil vinneren få rundt 350.000 kroner.

– Å bli britisk mester hadde vært kult å ha på CV-en. Mange av de beste i rally-VM har kjørt mesterskapet tidligere. Det som er bra er at løpene i England er veldig identiske med løpene i VM-sirkuset. Så det er god trening, forklarer Oscar Solberg, og forteller at løpene går på grus og asfalt.

– Veiene i England er tøffe og trange. Kjører man ut, så er man ferdig for helgen. God læring for meg, smiler Oscar, som kommer til å kjøre mesterskapet sammen med sin faste svenske kartleser, Patrick Barth.

Men satsingen i utlandet koster.

– Med kjøring, overnatting, flyturer og så videre så ender vi nok opp på rundt en halv million kroner. Det tror jeg skal gå bra. Jeg jobber med å få på plass flere sponsorer, men har heldigvis Skruvat med meg. Utrolig kult at de tør å satse på en hardtsatsende unggutt, sier han fornøyd, og kjører sitt første av seks løp allerede 18. og 19. mars.

Satser for fullt i NM

Det blir også mer kjøring på Oscar Solberg i år enn i England. Planen hans er å kjøre full NM-sesong. Da i en «verstingbil», en R5-bil med firehjulstrekk og turbo.

– Jeg jobber med å få tak på en R5-bil til NM, sannsynligvis i en Ford eller Skoda. Det blir to forskjellige biler å kjøre med. Moro begge deler, humrer han, som overrasket stort ved å ta NM-sølv i sin debutsesong i fjor.

I tillegg til NM skal han også kjøre RallyX on Ice, den nordiske serien i rallycross på is. Allerede til helgen kjører han løp på Golsfjellet.

– All trening er god trening. Viktig å trigge konkurranseinstinktet, men først og fremst er dette bare moro, gliser Oscar Solberg, som rett etter løpet på søndag setter kursen mot England for pressekonferansen med sitt nye team.

– Det kommer til å gå i ett framover, men det er jo dette jeg liker å drive med, smiler han fornøyd.

Les også

Slik forbereder Oscar Solberg (20) seg til Rally Sweden

Kommentarer til denne saken