Gå til sidens hovedinnhold

Oscar (20) jobber for kjøring i utlandet – men trenger flere sponsorer

Artikkelen er over 3 år gammel

SPYDEBERG: 20-årige Oscar Solberg, sønn av rallyprofil Henning Solberg, har de to siste årene hatt en rivende utvikling i rallyløypa. Sølv i NM i fjor og bronse i det britiske juniormesterskapet i år er noe Solberg nå vil bygge videre på.

Men dilemmaet er: Framhjulstrekk eller firehjulstrekk? Og norske løp eller utenlandske løp?

– Jeg har jo lyst til å kjøre EM neste år, så det er det jeg jobber mot. Men det tar tid. Jeg har spurt team og slikt og de skal komme tilbake. Så i mellomtiden får jeg starte sesongen er hjemme. Men jeg skal kjøre uansett, forsikrer Solberg overfor Parc Fermé.

LES OGSÅ: Nå skal Oliver Solberg få vise seg fram i en fullblods WRC-bil

Tøff sponsorjakt

En skulle kanskje tro det meste ligger tilrettelagt når man er en del av Norges mest kjente motorsportfamilie. Men det er ingen automatikk i å få alt servert selv om man heter Solberg. 20-åringen må jobbe for satsingen selv, selv det skal sies at han gjennom Henning i flere år har dratt godt nytte av Skruvat-avtalen.

– Jeg må jobbe hardt med å hente sponsorer, og det er det dagene går med til nå, stort sett. Men det er ikke lett. Det er ikke lett, altså, sier Solberg.

Han merker at han ønsker å kjøre mer firehjulstrekk, noe han beviste at han behersket med Subaru i fjor, i en alder av 19 år. Og drømmen er å komme seg inn i en R5-bil. Samtidig innser Oscar at han ikke trenger å stresse, og han er klar på at han fremdeles har mer å hente i rallyløypa.

 

– Det er klart, jeg går litt lei framhjulstrekk, men jeg må vinne en serie også. Også syns jeg det er lettere å kjøre firehjulstrekk kontra framhjulstrekk, men med framhjulstrekk så har du grunnregelen for all kjøring. Og da lærer du deg også notene bedre, sier Solberg.

LES OGSÅ: Thomas (21) ser tilbake på en fantastisk sesong – gir teamkamerat Ola (52) mye av æren

Drømmer om R5 i Sverige

Det er også muligheter i IRC-mesterskapet, og også Junior-VM, dersom han vil konkurrere utenlands i en framhjulsdreven rallybil. Samtidig er det ett løp han har et drømmescenario foran seg: Rally Sweden i en R5-bil.

– Det har jeg utrolig lyst til å kjøre, og jeg driver og hører litt. Jeg har forhåpninger om å kjøre en R5-bil der, og det er mulig det i så fall bare blir det ene R5-løpet på meg neste år. Men får man den ene muligheten, så må man bare gutse på, sier han.

Han har for lengst forstått at rally tar tid og at man ikke blir verdensmester på første forsøk.

– Det tar lang tid. Det tar tid å bygge seg opp, og rally er ikke lært på 1-2-3. Bare se på Sebastien Loeb, han ble ikke verdensmester før han hadde bikket 30 år, sier Oscar.

LES OGSÅ: Motoress selger rallybilen sin på Finn

Kommentarer til denne saken