HOCKENHEIM: Det skulle bli lokal jubel i RX Lites-klassen under årets første runde for denne såkalte «supportklassen» til hovedklassen SuperCars i verdensmesterskapet i rallycross.

Thomas Bryntesson, som kjører for NMK Trøgstad, gikk helt til topps i en problemfri finale og tok dermed første skalp på veien mot cup-tittel. Første løp ble kjørt på en egen sløyfe i den legendariske Formel 1-banen i tyske Hockenheim.

Startet trøblete

– Det begynte trøblete i omgangene, spesielt da motoren gikk på tre sylindere. Men det har gått bedre og bedre gjennom helgen. Dette var «schönt», sier Bryntesson som opprinnelig er Töcksfors-gutt.

Selv om han ledet med god margin, så kunne han ikke slappe av finalen.

– Jeg visste jeg hadde en liten luke, men så fikk jeg på øret at det gikk jevnt bak meg. Da måtte jeg bare holde farten oppe, sier Trøgstad-føreren til Smaalenenes Avis.

Han har i år ambisjoner om å vinne den såkalte Lites-cupen, som kjøres sammen med flere av VM-rundene. Men om det blir toppklassen SuperCars i VM, er han mer usikker på.

Men selv om Lites-bilene kjørte seg ferdig lørdag kveld, så er det fremdeles duket for toppklassen SuperCars, som gjorde seg ferdig med kvalifiseringene denne lørdagen.

Motorproblemer for Petter

Regjerende verdensmester Petter Solberg fra Spydeberg ligger på en 6. plass etter fire kjørte kvalifiseringsomganger, og er dermed klar for semifinale.

I utgangspunktet burde vi gjerne sett Solberg høyere på resultatlisten, men rundens siste omgang ble trøblete for Spydeberg-mannen. Først kjente han at noe var galt med motoren, og skjønte fort at det ble lite poeng å hente fra denne omgangen.

Og da motoren attpåtil kuttet helt i utgangen av en av svingene, ble han påkjørt av sin gamle rallyrival Sebastien Loeb, som resulterte i et ødelagt hjuloppheng foran på høyre side.

– Ikke Loebs feil

– Men det var ikke Sebastiens feil, dette, utbrøt Solberg umiddelbart, etter at flere journalister lurte på om Petter var forbannet på sin franske konkurrent.

– Jeg er her for å kjøre. Jeg er blitt for gammel til å lage overskrifter. Han kom bort og unnskyldte seg, men det hadde han ingen grunn til. Han kunne ikke gjøre av seg noen andre steder da jeg stoppet midt i svingen, legger Solberg til.

Men sett bortifra den spolerte sisteomgangen, er Petter knakende fornøyd.

– Kjøringa har vært helt verst. Det har gått skikkelig fort i helga, slår han fast på klassisk Solberg-vis overfor Smaalenenes Avis.

Semifinalene og finalene i SuperCars-klassen kjøres søndag formiddag.