CANADA: Johan Kristoffersson var best i den første semifinale. Petter Solberg hadde nest beste startspor, men måtte se svenske Mattias Ekström foran seg. Nordmannen tok en tidlig runde i jokeren, men fikk finske Grönholm foran seg og tapte terreng til de to svenskene i front. Solberg sikret seg 4 poeng foruten de 14 poengene fra kvalifiseringen. Med femteplassen i finalen fikk han ytterligere to poeng.

I finalen var det ingen som klarte å true Kristoffersson. Det var den sjette seieren av sju mulige denne sesongen for den regjerende mesteren. Det var Timmy Hansen som fulgte nærmest i finalen, mens Sebastian Loeb tok tredjeplassen.

Kristoffersson var svært beskjeden til ham å være under lørdagens to kvalifiseringsomganger, men slo til med å være helt suveren på søndagens runder. Han takket teameier og stallkamerat i PSRX Volkswagen Sweden, Petter Solberg, for tipsene han fikk foran søndagens kjøring.

– Lørdagen var ikke bra i det hele tatt. Jeg ble fast i "trafikken" og kom ikke forbi. Så denne seieren måtte jeg grave virkelig dypt for. For selv på søndag slet jeg, så jeg må rette en stor takk til Petter og teamet. De hjalp meg til å finne riktig sporvalg, spesielt på grusen, forteller svenske Kristoffersson som vant sin andre strake seier i Canada. Han vant der også i 2017.

Petter Solberg er selvsagt glad på teamkameratens vegne.

– Jeg tar med meg masse positivt fra denne helgen. Deilig å øke ledelsen i fabrikkmesterskapet og så er jeg selvsagt glad på Johans vegne. På ny en utrolig prestasjon av ham, enda en seier! Det er så imponerende. For meg personlig hadde jeg en god følelse hele helgen, men jeg fikk ikke det resultatet jeg ønsket meg. En ny banerekord var godt å sette og viste at jeg hadde farten inne i helgen. Nå er jeg nummer fem i VM og sølvkampen er blitt enda jevnere. Jeg er klar for å kjempe om den, poengterer Petter Solberg.

Den andre nordmannnen i supercars, Andreas Bakkerud var nummer to i VM-sammendraget, 40 poeng bak Kristoffersson foran runden i Canada. Han var nummer seks totalt foran semifinalene og hadde tredje beste startposisjon i den andre semifinalen. Bergenseren i Audi fikk en knallstart, men bilen hadde fått en smell og det venstre bakhjulet hadde løsnet.

Han kom seg til mål, men uhellet hindret ham å ta seg til finalen, og han endte på fjerdeplass. Han fikk med seg 3 poeng ved siden av de 11 han fikk i kvalifiseringen.

VM-runde rallycross i Trois-Riviéres, Canada, søndag:

Supercars:

1) Johan Kristoffersson, Sverige (VW Polo R), 2) Timmy Hansen, Sverige (Peugeot 208), 3) Sebastien Loeb, Frankrike (Peugeot 208), 4) Mattias Ekström, Sverige (Audi S1), 5) Petter Solberg, Norge (VM Polo R), 6) Janis Baumanis, Latvia (Ford Fiesta).

VM (7 av 12 runder): 1) Kristoffersson 195, 2) Loeb 140, 3) T. Hansen 140, 4) Andreas Bakkerud, Norge (Audi S1) 139, 5) Solberg 139, 6) Ekström 134.

Fabrikksmesterskapet: 1) VW 334, 2) Peugeot 280, 3) Audi 273.

Neste VM-runde er i Lohéac, Frankrike 1.-2. september.