HÖLJES: Det ble en dramatisk semifinale for Petter Solberg foran rundt 50.000 tilskuere på Höljes i Sverige. 43-åringen fra Spydeberg ledet sitt heat, men det ble full stopp da motoren plutselig begynte å brenne. Solberg kom seg raskt ut av bilen, og skuffet la han seg rett ut på gresset langs banen.

LES OGSÅ: Stygg velt i sykkelritt – to alvorlig skadet – rittet fortsetter

Tok fyr

TV-bildene viste at det kom flammer ut av bilen.

Han forteller til NRK at han prøvde å kjøre videre.

– Ja, det kom et flammehav opp, etter det jeg hørte. Jeg merket hva som skjedde og forsøkte å kjøre litt, men så var det stopp, forklarer han svært skuffet i en pressemelding.

– Jeg har vært skuffet før i min karriere, men jeg vet ikke om jeg kan huske å ha vært mer skuffet enn dette her. Dette her sårer meg virkelig, sukker han.

For alt lå til rette for endelig Solberg-suksess på Höljes. – Jeg hadde alt i mine egne hender. Jeg var på vei mot finalen, som jeg hadde lyst til å vinne. Men slik gikk det ikke, sier han oppgitt

(Saken fortsetter under bildet)

 

Dermed ble det heller ikke i år seier på Petter Solberg på Höljes.

– Det er en forbannelse som henger over Petter. Det er helt sykt. Han har hatt en så fin helg, og ledet treninger. Det var utrolig trist, sier kona Pernilla til NRK. Hun er også teamsjef for PSRX Volkswagen Sweden.

LES OGSÅ: Lar seg inspirere av sønnen Oliver (16) – nå vil pappa Petter (43) vinne helgens VM-runde

Vant igjen

Hun kunne derimot glede seg over Petter Solbergs teamkamerat, svenske Johan Kristoffersson, som atter en gang sto igjen som vinner. På hjemmebane tok VM-lederen sin femte seier av seks mulige så langt i år.

– Fantastisk, akkurat som været, jublet Kristoffersson.

Bergenseren Andreas Bakkerud fikk hard konkurranse fra Mattias Ekström og Timmy Hansen om andreplassen, men holdt unna. Dermed er Bakkerud ny toer i VM-sammendraget.

LES OGSÅ: Raskeste tiden noen gang på Momarken

Leder klart

Kristofferssons dominerende helg ga ham full poengpott. Svensken står nå med 165 poeng mot Bakkeruds 125. Solberg er treer med 119 poeng. Med et slikt forsprang skal det mye til for at Kristoffersson ikke forsvarer VM-tittelen.

Bryntesson-opptur

Parallelt med VM-runden i rallycross ble det kjørt EM-runde i supercar. Her stilte de to NMK Trøgstad-førerne Thomas Bryntesson (22) og Ola Frøshaug (52) opp. Førstnevnte hadde et uttalt mål om å ta EM-tittelen før sesongen, men problemer med bilen i de to første rundene i Barcelona og Mettet, har gjort at målet ikke lar seg gjøre. I helgen fikk Bryntesson en opptur. Han kjørte inn til første-, andre-, tredje- og sjetteplass i de fire kvalifiseringsomgangene. Det ga ham andreposisjon i semifinalen. Den plassen forsvarte han. Dermed hadde han tredje startspor i finalen. Franskmannen Cyril Raymond og latvieren Reinis Nitiss var det ingen ting å gjøre noe med, men tredjeplassen hadde Bryntesson god kontroll på.

Fikk andreplassen

– Med litt tur og bedre flyt, så kunne jeg ha kjempet om seieren. Men i finalen gikk motoren varm og jeg klarte ikke å holde farten oppe. Alt i alt er både jeg og teamet fornøyde med resultatet, sa Bryntesson rett etter løpet. Senere skulle det vise seg at Cyril Raymond fikk tidsstraff, og dermed fikk Bryntesson andreplassen.

(Saken fortsetter under bildet)

 

For Ola Frøshaug, som i fjor tok en sensasjonell fjerdeplass samme sted, gikk det ikke like bra i år. Han tok seg likevel til en semifinale som 12. og sistemann. I semifinalen fikk han derimot tekniske problemer i varmen og mistet effekten på motoren. Det endte til slutt med at han måtte bryte.