8 uker Smaalenenes Avis + til kun 99,- Bestill her!

LYDDEN HILL: Selv om Solberg ble slått av svenske Ekström, tok han innpå ett poeng i VM-sammendraget etter sterk kjøring i de innledende rundene. Nå skiller det bare fire poeng mellom de to i VM-sammendraget. Helgens VM-runde i Lydden Hill i England var årets fjerde konkurranse.

– Jeg er veldig fornøyd. Dette har vært en fantastisk helg. Bilen er utrolig rask, og har fungert perfekt. Neste gang tar jeg deg, sa Solberg til konkurrenten etter løpet.

Spydeberg-ekspressen var i en helt egen klasse i de tre første kvalifiseringsrundene. Det endte med smått utrolige tre seiere, tre banerekorder og to beste rundetider. I den fjerde og siste kvalifiseringsrunde var spydebergingen allerede finaleklar. Han tok det noe roligere og kom inn som nummer to.

Tett duell

– Jeg er så begeistret for at vi endelig har funnet farten og flyten, sa Solberg, og skrøt av teamets innsats i tida etter forrige VM-runde i Belgia.

Med seier i de innledende rundene knappet Solberg innpå en del poeng i sammendraget på ledende Ekström fra Sverige. Solberg var også sterk i semifinalen, der han gikk rett i ledelsen og lå i front gjennom alle de seks rundene. I finalen var imidlertid svensken et lite hakk kjappere.

 

– Jeg tror de hadde en bedre dekkstrategi enn vi hadde, sa en blid Solberg etter løpet.

Verdensmesteren røpet også at han allerede har ødelagt én motor denne sesongen. Det betyr at han har to motorer igjen til disposisjon resten av sesongen. Hvis han bruker flere, vil han bli trukket verdifulle poeng i sammendraget.

Bryntesson nummer to

 

For NMK Trøgstad-fører Thomas Bryntesson i klasse RX Lites gikk det tyngre i starten av helga. Han hentet seg likevel mesterlig inn og sikret en andreplass i finalen bak Cyril Raymond. Bryntesson ledet VM foran runden, men fikk en del teknisk småtrøbbel i kvalifiseringsrundene. Til tross for dårlig startspor maktet han likevel å bli nummer tre i semifinalen, og var dermed kvalifisert for finalen. I finalen startet han langt bak, men arbeidet seg oppover gjennom løpet.

Bryntesson tapte en del poeng på de svakere resultatene i kvalifiseringsrundene. Det betyr at han også tapte ledelsen i VM til Raymond.