Gå til sidens hovedinnhold

– Den sykeste semifinalen jeg har kjørt

Artikkelen er over 5 år gammel

Petter Solberg er rik på opplevelser bak rattet, men semifinalen i Tyskland er noe av det mer innholdsrike han har opplevd.

HOCKENHEIM: Og ikke nødvendigvis i positivt fortegn, men publikum og TV-seere ble vitne til kamikazekjøring av rang under den tyske VM-rundens andre semifinale søndag formiddag.

Verst skulle det kanskje gå utover Petter, som likevel klarte å karre seg til en semifinale med et nødskrik.

– Herregud, det er den verste semifinalen jeg har kjørt. Jeg ble jo dyttet ut og inn. Det gikk villt for seg, sier Petter Solberg til Smaalenenes Avis.

Vil ikke skylde på konkurrenten

Han henviser blant annet til sin tidligere team-kamerat Liam Doran fra England, som kjempet beinhardt med Petter. Solberg holdt likevel hodet kalt og ville ikke bruke altfor mye energi på å skylde på briten, men var likevel klar og tydelig på at han ikke helt satte pris på fightingen som ble svært kostbar for østfoldingen.

Det ble forøvrig for langt opp til de beste i finalen, og 42-åringen måtte ta til takke med en 4. plass. Solberg har hatt en utfordrende helg, blant annet med motortrøbbel, men også en skadet tommel etter en hard medfart da Sebastien Loeb på uheldigvis dundret rett i siden på Solbergs bil lørdag.

– Nei, den tenkte jeg ikke så mye på egentlig, sa Solberg på spørsmål fra Smaalenenes Avis på hvordan det gikk med tommelen etter finalen.

Leder fortsatt VM

Tross 4. plass leder Petter Solberg nå VM, men han må dele den med svenske Mattias Ekstrøm, som vant den tyske runden.

– Tross en vanskelig helg, det er ikke gærnt å holde ledelsen i VM enda da, sier spydebergingen med et smil.

Kommentarer til denne saken