Anne Mina med Lisbeth og Monica, mens Åse hadde med seg døtrene Anne og Ingeborg Lind. Og sammen med de ni andre løp Askim inn til 11. plass av 21 lag i klasse kvinner senior.

– Vi var bare 11 sekunder fra 7. plass og 2,17 bak Gloppen som ble nummer fire og dermed det siste laget som rykket opp til eliteklassen, forteller pappa, ektemann og lagleder Tommy Jacobsen.

Eliten er målet

Dette var første gang på om lag 20 år Askim IF stilte lag i dameklassen. Og målet for neste år er klinkende klart:

– Opprykk til eliteklassen! Mulighetene burde være gode. Vi kunne kanskje ha klart det i år hvis alle hadde blitt med. Men vi fikk noen forfall i siste liten. Neste år er ungjentene ett år eldre, og alle de beste blir forhåpentligvis med. Vi må bytte ut noen av de eldste, og vi tapte en del på de første etappene, mener Jacobsen.

Med fem 15-åringer på laget var målet å løpe under 70 minutter. Det gikk med nesten halvannet minutts margin, og avstanden opp til seirende Sturla var 4,30. De øvrige løperne på laget var Heidi Bjørsrud, Marie Bjørknes, Tove Lise Ose, Lisen Dahlstrøm, Merethe Hvidsten, Gry Elise Barlund, Johanne Lein, Benedicte Hvidsten og Stine Keppler.

Bra av unggutta

Askims herrelag bet også godt fra seg. De vant andre pulje overlegent og rykker dermed opp til første pulje i klasse 2.

– Vi visste at vi hadde et ganske godt og jevnt lag, men alt skal klaffe og ingen må sprekke. Alle løp opp mot sitt beste, og vi hadde plassert folk på riktig etappe. Ikke minst 18-åringene Sverre Magnus Huse, Kim Keppler, Karsten Vodahl og Andreas Deilhaug, som løp de tøffe etappene fra fire til sju. Det slo meget positivt ut. Vi har nok ikke løpt så raskt siden starten av 90-tallet, sier en strålende fornøyd lagleder, Gøran Brattstrøm.

Askim sto i går oppført med feil tid – 59,42. Den riktige skal være cirka fem minutter raskere, og 44. plassen bør bli rettet til 22. eller 23. Spydeberg IL ble nummer 52 av de 61 lagene i klassen med tiden 61,03. SIL stilte også i kvinner superveteran og ble nummer fire av fem med 91,12.