Gå til sidens hovedinnhold

Oscar (19) tok en frekkis – klatret på pallen

Artikkelen er over 3 år gammel

GOL: Oscar Solberg satser på rally og har denne sesongen planer om å kjøre det britiske mesterskapet og NM. Som god kjøretrening har han fått til en avtale med sin gode kompis, Joel Christoffersson. Svensken driver JC Raceteknik, og drifter flere rallycrossbiler. I vinter stiller teamet med biler i RallyX on Ice, et nordisk mesterskap i rallycross på snø og is. Lørdag ble det kjørt løp på Fuglehaugen Motorsenter på Gol. Spydebergingen overbeviste stort, kjørte seg til en finale og ble nummer tre.

– Kjempefornøyd

– Jeg er kjempefornøyd med tredjeplass. Det føles deilig å avslutte konkurransen på pallen, spesielt etter som det var hele 18 startende, forklarer 19-åringen i en pressemelding.

I finalen gjorde han en imponerende oppkjøring – fra siste startspor til å kjøre seg opp tredjeplass. Det etter å ha kastet seg inn i alternativen (jokerlapen) allerede på første runden. Alternativen er en ekstrasløyfe alle førerne må igjennom, men de velger selv hvilken runde de tar den på. Oscar Solberg kjørte smart og avanserte hele veien.

Saken fortsetter under bildet.

 

– Jeg fant ut at å bruke utsiden av svingene var smart. Det ga bedre grep. Jeg tror jeg dro en fordel av å ha kjørt mye rally, forteller han, og før han oppsummerer lørdagens løp:

– Under ett av heatene hadde jeg tåke på frontruten, som gjorde at jeg fikk en dårlig start. Bortsett fra det så har løpet fungert bra og finalen er jeg kjempegodt fornøyd med, sier han. 

Teamsjefen fornøyd

Teamsjef Joel Christoffersson er strålende fornøyd med Oscar Solbergs innsats.

– Med Oscar og bilen slet vi en del i innledende heat. Men han fikk et perfekt setup på bilen i semifinalen, og i finalen kjørte han virkelig bra. Jeg er imponert over hans fart, skryter svensken, som hadde mye å glede seg over på Gol. Vant gjorde nemlig Sondre Evjen, også han JC Raceteknik-fører. Dermed ble det første- og tredjeplass på teamet. Nummer to ble Mitchell De Jong.

NMK Trøgstad-fører Thomas Bryntesson sto over lørdagens løp.

Resultater i Gol
1. Sondre Evjen 
2. Mitchell De Jong
3. Oscar Solberg 
4. Vazily Gryazin
5. Alexander Westlund
6. Nikolay Gryazin
7. Thomas Holmen
8. Anders Michalak
9. Jonathan Walfridsson
10. Hampus Rådström
11. Ben Philip Gundersen
12. Simon Olofsson
13. Oliver Eriksson
14. Andreas Bäckman
15. Glenn Haug
16. Jessica Bäckman
17. Conner Martell
18. Sandra Hultgren

Kommentarer til denne saken