Gå til sidens hovedinnhold

Leier bil av halvbror – men Oscar vil kjøre fra pappa

Artikkelen er over 3 år gammel

Oscar Solberg er i fyr og flamme om dagen. Å få kjøre R5-bil har vært en langvarig drøm for 20-åringen.

Påmeldingslista til Sigdalrally har fylt seg sakte men sikkert opp, og torsdag kunne vi se at far og sønn Solberg, av typen Oscar og Henning, står påmeldt til årets første NM-runde, skriver Parc Fermé.

Henning oppskriftsmessig i sin Mitsubishi Lancer Evo 6,5, med Cato Menkerud i høyrestolen. Mer oppsiktsvekkende er det å se sønnen Oscar i en trimmet firehjulsdreven rallybil, noe han aldri har konkurrert med i rallysammenheng.

LES OGSÅ: Oscar (20) jobber for kjøring i utlandet – men trenger flere sponsorer  

– Dette blir min helg

– Jeg skal ha det j*** artig. Denne helgen her skal være min, sier en svært entustiastisk Oscar Solberg til Parc Fermé som R5-debuten i Sigdal.

Det er ikke hvilken som helst bil. For halvbror Pontus Tidemand og svenske Jerker Axelsson har startet utleie av en Skoda Fabia R5, og deres første kunde er altså Pontus’ halvbror Oscar. Det er teamet PTR som eier bilen og som skal drifte bilen for Solberg junior denne lørdagen.

– Men jeg skal ha med meg litt egne folk med Mads (Steen, journ.anm) og slikt, men det er Pontus og dem som drifter den. Dette skal bli heftig, sier Oscar.

For første gang skal han stille opp mot pappa Henning i tilnærmet like forhold. Det vil se, bilene de skal kjøre har hver sine fordeler og ulemper, så Oscar aner ikke hvordan han står i forhold til Henning.

LES OGSÅ: Oscar Solberg ble så sliten av treningen med landslaget at han ville bryte  

– Evo-en, den går utrolig fort rett fram. Helt sykt, faktisk, hvor fort den går rett fram. Men en R5 har liksom understellet som Evo-en mangler. Det blir første gang vi konkurrerer direkte mot hverandre, så jeg får prøve å henge litt på han.

– Så du skal ikke kjøre fra han?

– Jeg vet ikke. Vi får se. Det hadde vært kult, da.

Vil vise seg fram

Ettersom dette er en bil han selv ikke eier, er det vanskelig å si hvor mye margin han vil kjøre med. Oscar har tidligere vist at han har behersket firehjulsdreven rallybil ved å ta NM-sølv med en Subaru Impreza STI i 2016.

Og det er denne mestringen han tar med seg inn i en R5-bil, selv om både sekvensiell girkasse og topp modifisert understell blir en ny opplevelse med firehjulsdrift under rumpa.

(Saken fortsetter under bildet)

 

LES OGSÅ: Tyv prøvde å stjele Solbergs luksusbil til tre millioner kroner  

– Grunnen til at jeg enda ikke har fått satt noen ordentlig plan i år, er fordi jeg vil kjøre R5 og har jobba nå mot å få det til på Sigdal. Jeg har jo litt troen på at det går fort.

– Det har kommet litt brått på, jeg fikk vite det forigårs, men jeg får holde tunga rett i munnen, nyte helga og komme til mål. Jeg vet at Pontus skal ha denne bilen, men jeg vil jo gasse og vise meg litt fram også, sier Oscar Solberg.

Parc Fermé har ikke lykkes i å få en kommentar fra pappa Henning eller halvbror Pontus.

LES OGSÅ: Solberg-familien takker denne mekanikeren: – Han betyr utrolig mye for oss  

Kommentarer til denne saken