Gå til sidens hovedinnhold

Drømmer om medalje

Oscar Solberg (18) henger med i rally-NM tross krevende helg

Artikkelen er over 4 år gammel

Til tross for at han slet med notene på flere fartsetapper, går Oscar Solberg mot en sensasjonell debutsesong i rally-NM.

AURSKOG_HØLAND:  Det unge rallytalentet fra Spydeberg tapte verdifulle NM-poeng da han endte på en 7. plass i NM-klassen for firehjulsdrevne biler, og 4. plass i standardklassen.

Les også: Oscar Solberg imponerte i ellevilt rally

Tok ingen sjanser

Intercomlyden fungerte ikke gjennom de første etappene, hvilket gjorde at Solberg kun måtte kjøre på hukommelsen og det han så, og ikke på beskjedene fra kartleseren. Da går det ikke spesielt fort hvis man ønsker å komme seg helskinnet igjennom.

– Vi strulet veldig med det. Jeg kan ikke kjøre noe fort uten notene. Det ordnet seg etter hvert, men tok tid å få fart i kroppen igjen. Det er litt overgang siden vi kjørte VM i en framhjulsdreven bil, sier Solberg til Smaalenenes Avis.

Det viktigste var likevel å komme i mål. Løpet rundt Bjørkelangen i Akershus bød på strålende sommervær, og derav harde og støvete veier i særdeles høye hastigheter. Det fikk Solberg virkelig smaken på.

– Det gikk veldig fort, og det var mye rullegrus så det bare skled rundt omkring. Jeg et par større «tilbud» (nesten-avkjøring, journ.anm.), men ikke verre enn at jeg hadde kontroll, sier Subaru-føreren.

Kjemper om sølvet

Det var Mads Østberg som totalvant løpet, og ligger nå foran Oscar i NM-sammendraget på henholdsvis 2.- og 3. plass. Men Østberg skal ikke kjøre flere NM-løp, slik at Solberg i realiteten kjemper om sølvmedaljen sammen med Geir Helge Frøslid. Det vil i så fall være intet mindre enn sensasjonelt med sølv, med tanke på at dette er Oscars første fulle sesong i rally-NM, og første sesong på grusunderlag hjemme i Norge.

– Det er mange som tror at jeg har kjørt mye rally, men det har jeg ikke. Så jeg må innrømme at det er helt rått å være med å kjempe om NM-medalje. Nå skal jeg kjøre skikkelig for å få til dette, sier Oscar Solberg.

Med litt mer flaks og bedre plassering i helgen kunne 18-åringen faktisk hatt mulighet til å kjempe om gullmedalje dersom NM-leder Anders Grøndal hadde brutt eller mistet mange poeng i et par av løpene. Men Grøndal leder så komfortabelt at han i praksis er NM-mester.

Neste løp for Oscar Solberg blir VM-løpet i Polen i DMack-cupen med en Ford Fiesta.

Kommentarer til denne saken