Har lagt ned 700 dugnadstimer i denne lysløypa – endelig var det åpning

SERVERING: Publikum ble servert lapskaus og koste seg med det.

SERVERING: Publikum ble servert lapskaus og koste seg med det. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MARKER: Rundt 30 personer var til stede da Haneborgs lysløype  ble gjenåpnet på Ørje onsdag kveld. På plass var blant annet Marker-ordfører Kjersti Nythe Nilsen og ny leder for Ørje IL, Morten Bakker. 

Tidligere leder i idrettslaget, Sverre Stamnestrø, er glad for at så mange var på åpningen og takknmelig for den innsatsen som er lagt ned. 

– Jeg vil starte med å takke alle som har bidratt til at vi kan feire denne reåpningen av Haneborgs lysløype, startet han med å si til de fremmøtte.

LES OGSÅ: I denne løypa kan du snart gå til fots til Sverige

Mange arbeidstimer

Dugnadsgjengen, bestående av 35 personer, har brukt 700 timer av sin fritid for dette prosjektet. Både Marker Sparebank, Gjensidigestiftelsen, Sparebankstiftelsen og Marker kommune har bidratt med midler. 

Saken fortsetter under bildet.

ÅPNING: Sverre Stamnestrø, tidligere leder av Ørje IL, var til stede onsdag kveld og åpnet med å fortelle om arbeidet og innsatsen som er lagt ned.

ÅPNING: Sverre Stamnestrø, tidligere leder av Ørje IL, var til stede onsdag kveld og åpnet med å fortelle om arbeidet og innsatsen som er lagt ned. Foto:

– Kontrakten ble skrevet under i 2016, og det var da vi fikk tilsagn og bestemte oss for å gå videre. Vi hadde et møte med 10 personer og planla veien videre, og at arbeidet skulle starte på vårparten i 2017, sier Stamnestrø.

LES OGSÅ: Har klekket ut en kanonplan for å lage snø på Høytorp og Kjølen med samme utstyret

Kan brukes hele året 

På første dugnaden var hovedfokuset å rydde skogen og deretter plukke ned og vekk ting som det ikke var behov for.  Stamnestrø forteller videre at han ikke har vært så mye med på dugnaden, men at han hele tiden har blitt  fortløpende oppdatert med bilder av arbeidet.  Han synes det er flott at dette skjedde i samme år som Ørje IL feirer 100 år. 

Saken fortsetter under bildet.

SAGET: Ordfører Kjersti Nythe Nilsen åpnet løypa med å sage over denne bukken. Sverre Stamnestrø følger med.

SAGET: Ordfører Kjersti Nythe Nilsen åpnet løypa med å sage over denne bukken. Sverre Stamnestrø følger med. Foto:

– Nå ligger det et flott anlegg her som kan brukes av alle hele året, og et positivt bidrag til folkehelsa i mange år, avslutter Sverre Stamnestrø. 

I hele løypa er er det også satt opp 175 lyspunkter med led-lys. Forrige gang løypa ble innviet var i 1974/1975 og det var på samme plassen som onsdag kveld. Selve løypa i bunn har vært grei, men på sidene har det vokst mye mer og en del kvist og kvast er fjernet.

LYST: Det er lyst og fint i lysløypa på kvelden.

LYST: Det er lyst og fint i lysløypa på kvelden. Foto:

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken