Seiersvante Ørje har sluttet å vinne – tapte borte for NMBUI

SCORET: Terje Hellan scoret på et godt langskudd, men det hjalp ikke borte mot NMBUI. Ørje tapte nemlig 3-2.

SCORET: Terje Hellan scoret på et godt langskudd, men det hjalp ikke borte mot NMBUI. Ørje tapte nemlig 3-2. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Tre kamper uten seier er uvant kost for seiersvante Ørje. Nå venter formsterke Trøgstad/Båstad i neste serierunde.

DEL

ÅS: Etter at vårsesongen var ferdigspilt sto Ørje med hele ti seirer og kun ett tap (mot Mysen/HIL). Det så en stund ut som om Ørje skulle cruise igjennom 6. divisjon på klar tabelltopp.

Men helt sånn har det ikke blitt. Høstsesongen har nemlig startet med rusk i maskineriet. Fasiten etter fire spilte kamper i august er én seier, to uavgjort og ett tap. Seieren kom ved at Rapid Athene ikke kunne stille lag og at Ørje ble tilkjent seieren 3–0. Ellers har det blitt uavgjort både mot Skjeberg SK (2–2) og Rolvsøy (1-1). Mandag kveld kom sesongen andre tap borte mot NMBUI. Studentlaget fra Ås vant 3–2.

LES OGSÅ: Håkon (17) debuterte som spiss på A-laget – takket for tilliten med å score fem mål på én omgang

Endret formasjon

– Vi hadde nullstilt oss etter sure poengtap i de to siste kampene. Fokus var å trekke hverandre opp, ha spilleglede og tenke positivt, forteller Ørje-trener Knut Skogstad på Facebook.

I en mer defensiv formasjon enn Ørje er vant med – med fem mann på midten – ble Ørje likevel straffet på en overgang og fikk en i sekken etter 25 minutter. Rett etter fikk en NMBUI-spiller drømmetreff fra langt hold og økte til 2–0. Ørje-ledelsen valgte da å gå over til mer kjent formasjon med to framme. Det ga resultater. Rett før pause skjøt Christopher Roaldsøy. Keeper reddet, men på returen var Ole Nygård frampå og satte inn redusering 2–1.

LES OGSÅ: Spydeberging tok utfordringen – skal besøke alle de 32 lagene i Champions League på 300 timer

Marginer imot

I andre omgang fikk bortelaget Ørje en god start med scoring av Terje Hellan etter bare ti minutters spill etter et godt langskudd. På 2–2 sto kampen og vippet. Men marginene som var med Ørje i våres går mot nå. NMBUI scoret på det bortelaget mener var offside. I tillegg følte Ørje seg snytt for et straffespark. Dermed endte det med tap 3–2.

– Det er litt surt, men vi er på rett vei. Spesielt den siste timen viste vi framgang i spillet vårt. Også positivt at vi klarte å stå imot dem i mange dødballer, der de er gode. Vi sto opp i tøffe dueller i eget felt. Alt i alt en del positivt å ta med seg i en jevn kamp tross tap. Så ingen grunn til å henge med hodet. Mandag venter hjemmekamp mot nabo Trøgstad/Båstad. Det blir garantert en tøff affære og vi gleder oss! Vi er på rett vei og har trua på at vi skal gi formsterke trøgstinger en tøff kamp, avslutter Knut Skogstad.

Ørje er for øvrig fortsatt serieleder i 6. divisjon, men nå er Mysen/HIL bare to poeng bak.

Trykk her for tabell i 6. divisjon

ØRJES TROPP: Glenn Gåseby, Elias Bye, Eirik Henningsmoen, Peter Tobias Jensen, Terje Hellan 1, Oliver Skogstad, Stian Foyn Sandli, Hans Arne Kværner, Andreas Tidell Torgersen, Abdikadir Hassan, Håkon Krogstad, Ole Nygård 1, Johan Husebråten, Thor Jakob Sætra, Mathias Olsen, Jan-Mikael Syversen, Tore Trollsund.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags