VM-festen på Mørk er over – så mange tusen tror arrangøren at kom

PUBLIKUMSFEST: Det var mye folk innom arenaen på Mørk i løpet av VM-uka. Her løper Sverige inn til gull på herrestafetten.

PUBLIKUMSFEST: Det var mye folk innom arenaen på Mørk i løpet av VM-uka. Her løper Sverige inn til gull på herrestafetten. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Vekslende vær og ulveobservasjoner i nærheten var ikke nok til å stoppe folk i å ta turen til O-VM på Mørk.

DEL

Seks publikumsløp og tre konkurransedager med VM-finaler ble en stor suksess. Arenaen på Mørk golfbane ble en av tidenes flotteste. Dessuten har folk, både orienteringsløpere og andre, møtt opp i stort antall for å overvære verdens beste løpere i dyst. Både på langdistansen onsdag og på mellomdistansen på fredag yret arenaen av folk, høy stemning og fornøyde løpere. At det ble kraftig regnvær på VMs siste dag gjorde at det var færre som overvar stafettene, som avsluttet mesterskapet lørdag kveld.

(Saken fortsetter under bildet)

TROSSET REGNVÆR: Til tross for mye regn lørdag, var det mange tusen til stede på Mørk. Arrangøren tror at det totalt under VM-uka har vært 20.000 mennesker innom.

TROSSET REGNVÆR: Til tross for mye regn lørdag, var det mange tusen til stede på Mørk. Arrangøren tror at det totalt under VM-uka har vært 20.000 mennesker innom. Foto:

Nå har arrangøren finregnet alle som har meldt deltatt på publikumsløpene, kjøpt billetter og deltatt i VM. Trolig har 20.000 mennesker vært innom VM-festen.

TV-sendingene ble også en stor suksess med høyt antall seere.

– Vi hadde store ambisjoner og drømmer om arrangere det beste VM noensinne. Jeg er kanskje ikke den rette til å bedømme, men tilbakemeldingene fra publikum og løperne tyder på at vi klarte å levere et fantastisk arrangement. De som satt hjemme foran TV-skjermen har også gitt uttrykk for at de er fornøyde, sier styreleder i hovedkomiteen, Sigmund Vister og legger til:

– Jeg er kjempefornøyd. Dette ble en arrangementsmessig og publikumsmessig suksess. Det er vi glade for etter tre års planlegging.

Fakta om VM:

Første verdensmesterskap i Østfold noensinne.

Det ble kåret verdensmestere på langdistanse onsdag, mellomdistanse fredag og stafett lørdag.

Ble arrangert 6 publikumsløp mandag til og  med lørdag.

Finaledagene foregikk fra Mørk golfbane i Spydeberg.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags