Tove (26) løp inn til nytt VM-gull – likevel ikke helt fornøyd med løypene på Mørk

VANT IGJEN: Akkurat som på langdistansen onsdag, vant svenske Tove Alexandersson på Mørk. Denne gangen vant hun mellomdistansen.

VANT IGJEN: Akkurat som på langdistansen onsdag, vant svenske Tove Alexandersson på Mørk. Denne gangen vant hun mellomdistansen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Svenske Tove Alexandersson tok sitt andre gull under orienterings-VM i Spydeberg, da hun vant mellomdistansen. Anne Margrethe Hausken Nordberg var to sekunder unna bronsen.

DEL

SPYDEBERG: Førsteårssenioren Simona Aebersold ledet i mål da Alexandersson og Nordberg kom fossende mot mål. Det ble svensk seier, mens Nordberg ble nummer fem.

– For mye løping på golfbanen

Tove Alexandersson var suveren på langdistansen, men fikk tøff motstand fra Aebersold. Etter 3,5 kilometer var den svenske løperen 3 sekunder foran, i mål etter 5,5 kilometer skilte det 5 sekunder i hennes favør.

– På langdistansen hadde mulighet til å nyte det litt på slutten, men her på mellomdistansen var det så «thight» at jeg måtte gi alt inn. Jeg hadde så mye melkesyre. Det var en helt annerledes følelse. Det er det som er så morsomt med orientering. Løpene kan være så forskjellig, forteller VM-dronningen.

(Saken fortsetter under bildet)

GRATULERT: Her blir gullvinner Tove Alexandersson gratulert av norske Anne Margrethe Hausken Nordberg.

GRATULERT: Her blir gullvinner Tove Alexandersson gratulert av norske Anne Margrethe Hausken Nordberg. Foto:

Til tross for to gull skulle man tro den svenske stjernen var fornøyd med arenaen på Mørk. Men hun er ikke bare positiv til den.

– Arenaen er fin, men jeg synes det blir litt for mye løping på golfbanen og litt lite orientering. Også skogsområdet rett ved golfbanen er litt kjedelig. Men jo lenger vekk fra banen man kommer, jo bedre og morsommere blir terrenget. Så jeg skulle ønske meg at det var mer av det, mener hun.

Rett utenfor pallen

Den store norske veteranen Anne Margrethe Hausken Nordberg var best av de norske, men allerede på første mellomtid var hun 1.12 minutter bak lederen og nede på 11.-plass. Ved neste melllomtid var Nordberg tatt igjen med to minutter av Alexandersson. Hun hadde derimot en knallavslutning og var 1.47 bak vinneren i mål. Det skilte to sekunder til bronsen på hennes femteplass.

– Det er jo kanskje min beste mellomdistanse. Jeg har gjort en kjempejobb for å komme opp på dette nivået, sa Nordberg.

Marianne Andersen tapte mye fra start og var over to og et halvt minutt bak lederen etter 2,1 kilometer. I mål var det 4.14 minutter opp til vinneren. Hun ble nest beste norske kvinne på 12.-plass.

Kamilla Olaussen endte på 16.-plass, slått med 4.58 minutter.

Den russiske tittelforsvareren Natalja Gemperle og finske Venla Harju delte bronsen.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags