Olav (31) løp inn til VM-gull på Mørk – takker samboeren for seieren

JUBEL: Olav Lundanes kunne juble inn på oppløpssiden på Mørk Golfbane i Spydeberg.

JUBEL: Olav Lundanes kunne juble inn på oppløpssiden på Mørk Golfbane i Spydeberg. Foto:

Av

O-løperen Olav Lundanes (31) løp inn til sitt fjerde VM-gull på rad i langdistanse i Spydeberg. Junioren Kasper Fosser (20) sørget for at det ble dobbelt norsk.

DEL

SPYDEBERG: Totalt sett var det sjette gang at Lundanes er verdensmester på distansen. Første gang det skjedde var på hjemmebane i Trondheim for ni år. Han vant også distansen i 2012, samt i 2016, 2017 og 2018.

Sunnmøringen Lundanes ble hardt presset av Fosser i starten, og det drøyde før Lundanes var i førersetet. Etter 12 av de totalt 16,4 kilometerne ledet Lundanes med åtte sekunder. Derfra og inn var det ingen tvil. Veteranen la inn kjempekreftene og dro ifra. I mål var han 1.39 minutter foran Fosser.

(Saken fortsetter under bildet)

TAKKER FAMILIEN: Olav Lundanes takker samboer Ida Marie Bjørgul for at hun har latt han satse knallhardt foran VM på hjemmebane. Sammen har de sønnen Jakob som ble født i november.

TAKKER FAMILIEN: Olav Lundanes takker samboer Ida Marie Bjørgul for at hun har latt han satse knallhardt foran VM på hjemmebane. Sammen har de sønnen Jakob som ble født i november.

–  Helt fantastisk! Det var mange som ikke hadde troen på meg, og jeg innrømmer at jeg ikke alltid hadde troen på meg selv eller, sier 31-åringen.

SE OGSÅ:

Grunnen til det er enkelt. Den Halden-bosatte løperen hadde en god vinter, men møtte motgangen i mars.

– Da gikk alt på tverke. Det ble småskader og sykdom og en veldig tøff periode. Jeg må få takke dem som hjalp meg på sporet igjen, sier Lundanes.

(Saken fortsetter under bildet)

UTMATTET OG GLAD: Olav Lundanes var utmattet etter målpassering og havnet i fanget til samboer Ida Marie Næss Bjørgul og sønnen Jakob.

UTMATTET OG GLAD: Olav Lundanes var utmattet etter målpassering og havnet i fanget til samboer Ida Marie Næss Bjørgul og sønnen Jakob. Foto:

Vinneren synes at han løp et solid løp.

– Det er en ekstrem lettelse når du lykkes slik som dette, sa vinneren fra Sunnmøre, som passer på å takke samboer Ida Marie Bjørgul for seieren. I november ble de nemlig foreldre for første gang til Jakob.

– Uten den støtten jeg har hatt av henne, så hadde det ikke gått. Hun har stilt opp for at jeg skulle kunne trene mot dette VM-et og tatt seg av sønnen vår sent som tidlig, forteller han ydmykt.

– Jeg kjente derfor litt ekstra forventningspress hjemmefra, humrer han.

Han passer ellers på å skryte av arrangøren og Mørk Golfbane som arena.

– Terrenget var morsomt. En del mer løping på golfbanen enn jeg hadde forestilt meg, men det gikk jo bra. En kjempefin arena, mener han.

Sunnmøringen var også imponert over sølvgutten Kasper Fosser.

– Jeg hadde egentlig han som en outsider i dag. Jeg vet hvor god han kan være. Samtidig er det en rå prestasjon han leverer. Rett og slett imponerende det han gjør, mener Lundanes.

Magne Dæhli løp inn til 6.-plass etter et trøblete løp. Han endte 5.28 minutter bak.

– I dag følte jeg at alt gikk feil. Jeg mistet også en linse inn til den tiende posten. Jeg slet med å finne kartet og slet med kneet. Det er utrolig kjedelig at det skulle bli slik, sa Magne Dæhli.

VM-debutant Jon Aukrust Osmoen løp inn til 1.43.11 og ble nummer 22.

Daniel Hubmann fra Sveits løp inn bronsen. Han hadde 2.58 minutter opp til vinneren Olav Lundanes. Landsmannen Matthias Kyburz var tre sekunder bak Hubmann på 4.-plass.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags