Gå til sidens hovedinnhold

Løp og labbet rundt i labyrint: – Trodde ikke dette skulle være så gøy

Artikkelen er over 2 år gammel

– Dette var skikkelig moro. Jeg hadde aldri trodd at O-VM-labyrint kunne være så gøy, sier Eliaz Eriksson (12).

MYSEN: Eliaz var ett av mange barn som prøvde seg på orienteringsforbundets labyrint da tilbudet besøkte Mysen torg torsdag etter at Indre Østfold orienteringsklubb hadde fått godkjent å være en av klubbene som fikk besøk av dette kombinerte PR- og rekrutteringstilbudet på Østlandet i forbindelse med at orienterings-VM avvikles i Spydeberg og Sarpsborg i 2019.

Utbre orientering

– Labyrinten er et lavterskeltilbud som vi benytter som en enkel tilnærming for å gjøre barn og unge kjent med orienteringssportens gleder. Selv om den lille løypa ser enkel ut, så krever det at man holder kontroll på treningssansen. Poenget er at det skal være gøy, sier Heidi Mårtensson fra Norges orienteringsforbund, som sto for arrangementet sammen med Sondre Ruud Bråten.

Nevnte Eliaz Eriksson prøvde labyrinten først én gang, men glemte en post. Derfor prøvde han på nytt.

– Andre gang gikk det bedre. Da fikk jeg det til, sier Eliaz fornøyd.

(Saken fortsetter under bildet)

 

Han, og alle de andre som stilte opp i O-VM-labyrinten fikk for øvrig en premie for innsatsen.

Ruud Bråten forteller at det å prøvde og feil for å utvikle retningssans nettopp er noe av poenget med VM-labyrinten.

– Vi reiser rundt på forskjellige steder i Østfold og resten av Østlandet nå i september; dels for å drive PR for O-VM neste år og dels for å bidra til at flere får kjennskap til orientering, poengterer Ruud Bråten.

To fluer i én smekk

– Vi søkte om å få bli besøkt av VM-labyrinten for å få litt blest om den fine og sunne sporten vår. For å lage litt ekstra ramme rundt dette, la vi opplegget til en dag da vi likevel skulle arrangere et annet lavterskeltilbud – for konkurranseløpere vel å merke – Råtasskarusellen. Dette er en enkel løpsserie vi avvikler hver torsdag i hele sommerhalvåret rundt omkring i Indre Østfold. Oftest har vi løyper i skogen. Men noen ganger, som i dag, avviklet vi løpene i bygater, forteller leder Anne Haugerud i vår lokale Indre Østfold orienteringsklubb (IØOK).

Klubben tilbød i den forbindelse kaffe og noe å tygge på for nysgjerrige som stakk innom. Og det kom faktisk en del i det nydelige, om enn vindfulle, høstværet i Mysen sentrum.

 

Kommentarer til denne saken