Håper på 10.000 tilskuere under O-VM: – Blir en stor folkefest

STORT: Daglig leder Per Bergerud ga de frammøtte i Skiptvet et innblikk i hvor stort, engasjerende og attraktivt orienterings-VM i 2019 blir for Indre Østfold. – Kanskje det beste som har skjedd i området, sa den tidligere verdensmesteren i hopp.

STORT: Daglig leder Per Bergerud ga de frammøtte i Skiptvet et innblikk i hvor stort, engasjerende og attraktivt orienterings-VM i 2019 blir for Indre Østfold. – Kanskje det beste som har skjedd i området, sa den tidligere verdensmesteren i hopp. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

– 500 frivillige er nøkkelen til suksess for orienterings-VM med 300 deltakere fra 50 land og TV-sending til 90 land, sier Per Bergerud.

DEL

SKIPTVET: Den daglige lederen for O-VM i 2019 og tidligere verdensmesteren i hopp, hadde flere svært spenstige tall han presenterte for de 30 frammøtte i regi av Skiptvet kommune i kommunestyresalen torsdag.

– Dette er stort

– Målet vårt er 6.-10.000 tilskuere, minst 4.000 deltakere i hvert av de seks publikumsløpene og at de tilreisende legger igjen minst 50–60 millioner i løpet av uka mesterskapet foregår mest av alt i Mørk-området i Indre Østfold. Et orienterings-VM er langt større enn de fleste aner. Logistikkmessig vil dessuten netttilgangen bli bedret fordi fiberutbyggingen blir utvidet og framskyndet, påpekte en engasjert Per Bergerud.

LES OGSÅ: O-VM får 2 millioner kroner – skal brukes på Østfolds innbyggere

Han la vekt på mesterskapet skal markedsføre kortreist mat og drikke fra Østfold, lage 43 kvadratmeter nye kart som aldri har vært kartlagt før, økt innsats for orientering i skolene under temaet «Finne fram i Østfold». Dette blir en unik mulighet for distriktet til å plassere seg på norgeskartet og også internasjonalt; ikke minst gjennom publikumsløperne og de mange tilreisende tilskuere, sa mannen som også var daglig leder for det suksessrike skiskytter-VM i Holmenkollen i 2016.

– Orientering begynner for alvor både å bli publikumsvennlig og en fin TV-sport. Det er lenge siden o-løpene forsvant inn i skogen og kom til syne igjen når de løp i mål. Nå er det GPS-brikker som viser hvordan de ligger an underveis og også med aktive livebilder i løypa, sa Per Bergerud entusiastisk.

LES OGSÅ: – Jeg gleder meg utrolig til å løpe norgescup og junior-NM

Frivillige må stille opp

– Men skal vi klare disse målene er vi avhengige av at rundt 500 mennesker stiller opp som frivillige funksjonærer. Vi komme til å starte rekrutteringen allerede i neste uke. Disse håper vi i hovedsak å rekruttere fra nærmiljøet, understreket Per Bergerud, som har fått indre østfoldinger med seg i den sentrale ledelsen og som til uka offentliggjør én til.

(Saken fortsetter under bildet)

KONSENTRERTE: De rundt 30 frammøtte i kommunestyresalen i fulgte spent med på informasjonen om O-VM 2019.

KONSENTRERTE: De rundt 30 frammøtte i kommunestyresalen i fulgte spent med på informasjonen om O-VM 2019. Foto:

LES OGSÅ: Har laget nytt orienteringskart – vil ha hele bygda ut i terrenget 

Prominente gjester

– Blant de mange tusen tilskuere er det med stolthet jeg kan fortelle at den idrettsglade kongefamilien vår allerede uoppfordret har gitt beskjed om at de kommer til å være til stede, sa en fornøyd Bergerud.

Han la til – nærmest som en digresjon – men med en alvorlig undertone at:

– Vi må sørge for å få bygget en kongetribune, som vi håper det lokale næringsliv kommer til å stå for. I det hele tatt satser vi på at det lokale næringsliv kjenner sin besøkelsestid og kaprer mange av anbudene vi skal legge ut.

FAKTA O-VM:

  • Orienterings-VM avvikles 12.-17. august 2019
  • Alle finaleløpene avvikles i Mørk-området i Indre Østfold
  • Det blir seks publikumsløp som hver forventes å samle 4.000 deltakere.
  • 300 løpere fra 50 land deltar
  • 90 land TV-sender VM
  • Det forventes at 50-60 millioner kroner blir lagt igjen i distriktet under O-VM.
  • Målet er 500 frivillige - i hovedsak fra Indre Østfold
  • World Cup avvikles i Østfold i august 2018 som prøve-VM
Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags