Rune (53) utsatte operasjon for å være frivillig på prøve-VM

BARE MÅTTE: VMs antidopingsjef Rune Siewartz Nielsen (til venstre) utsatte akillesoperasjonen for å lose prøve-VM i mål sammen med blant annet frivilligsjef Svend Sondre Frøshaug.

BARE MÅTTE: VMs antidopingsjef Rune Siewartz Nielsen (til venstre) utsatte akillesoperasjonen for å lose prøve-VM i mål sammen med blant annet frivilligsjef Svend Sondre Frøshaug. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Rune Siewartz Nielsen (53) bare måtte ha med seg prøve-VM i orientering – som frivillig.

DEL

AREMARK: Om et år er 53-åringen sjef for antidopingarbeidet under selve VM her i Østfold.

Utsatte operasjonen

Rune Siewartz Nielsen har i et års tid slitt med en vond akillessene. For kort tid siden fikk han beskjed om at han kunne opereres forrige uke. Det ble det ikke noe av. Nilsen ville nemlig være med og arrangere prøve-VM i orientering før han ble operert.

– Jeg kunne ha fått den utført i begynnelsen av forrige uke, men det gikk fint å utsette operasjonen på Ringvoll-klinikken et par uker, sier Rune, som er arrangørens antidopingansvarlige. Han legger til rette for at det kan foretas dopingkontroller.

– Hyggelig at han tok et slikt valg om å være med på verdenscuparrangementet. Rune er det dessuten så bra å ha med, for han kan bidra på alle områder, og løste mange ulike oppgaver under prøve-VM, sier frivillig-sjef Svend Sondre Frøshaug.

– Klart jeg ville ha med meg verdenscupen innen jeg blir operert. Det er morsomt å være med på et så stort arrangement, og det var også viktig å få erfaring med tanke på neste års mesterskap, sier Nielsen.

Skal ha 600 frivillige

Opp mot 200 var med og arrangerte verdenscupen i Østfold. Indre Østfold OK har mange i sentrale posisjoner, og hadde mange frivillige i virksomhet i helgen. Når VM arrangeres med samtlige finalekonkurranser i Spydeberg fra 12. til 17. august neste år, vil det være 600 frivillige på dugnad.

– Vi trenger absolutt mange som ikke er orienterere. Mange oppgaver skal løses. Det er bare å melde seg via VMs hjemmeside, sier Frøshaug som også har et eget ungdomsprosjekt som opptil 100 frivillige som er maksimalt 25 år skal være med på.

Trøgstingen er eneste ansatte i VM-organisasjonen utenom daglig leder Per Bergerud. Frøshaug har en 15 prosent stilling i VM, men jobber også 60 prosent med et skoleprosjekt i fylket som er knyttet opp mot VM, pluss at 26-åringen er trener på et idrettsgymnas i Oslo.

Fikk rolige dager

Prøve-VM i orientering med innlagt verdenscup ble gjennomført i Aremark fra fredag til søndag. Nielsen var mest i beredskap da Wada (Det internasjonale antidopingbyrået) aldri dukket opp for å foreta kontroller, men Rune og hans medhjelpere, først og fremst fra familien, var klare. Ledig tid ble brukt til andre oppgaver.

Vil løpe neste år

Neste år håper Nielsen også å kunne være deltaker i orienteringsløypa når høyrefoten forhåpentligvis er god som ny igjen.

– Jeg var med lite i fjor og savner det å orientere, sier 53-åringen fra Askim. Han begynte med skogsidretten for 20 år siden da sønnen Martin begynte. Martin er leder for marked og kommunikasjon under VM.

Speakerkongens kortreiste VM

Når Kjell-Erik Kristiansen skal skape stemning og trykk under VM neste år, blir det noe helt spesielt. Mysen-karen var speaker på prøve-VM i orientering i helgen. I august neste år vil den velkjente stemmen fra Mysen lyde når kampen om VM-medaljene skal avgjøres foran 6.000–10.000 publikummere på Mørk gård. Kristiansen har vært speaker på åtte OL og i nær 50 VM.

KLAR: Kjell-Erik Kristiansen vil være den som skal bidra sterkt til at de tilstedeværende får en topp opplevelse på VM i orientering.

KLAR: Kjell-Erik Kristiansen vil være den som skal bidra sterkt til at de tilstedeværende får en topp opplevelse på VM i orientering. Foto:

– Det blir litt spesielt med et VM så nær hjemme. Jeg har aldri hatt så kort vei til et internasjonalt mesterskap noen gang tidligere. Jeg har også en treningsrunde på sykkel som går ved den kommende VM-arenaen, sier Kjell-Erik som selv dessuten er en meget rutinert orienterer.

Kristiansen har tro på at mange ikke-orientere vil ønske å få med seg den lokale begivenheten og mener orientering har store muligheter som både arena- og TV-idrett.

– Det er viktig å få regelmessige sendinger på fjernsyn og å skape profiler. Det blir for lite med noe en sjelden gang. I Finland sendes den finske cupen på TV med 300.000 tittere. Det er bra tall og viser at orientering kan fenge, sier han.

O-VM er hans tredje VM som han har inne for neste år. Indre østfoldingen har også booket inn VM i skiskyting og VM i telemarkkjøring.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags