Ivrige Alfred (13) løp like så godt to etapper i Tiomila

IMPONERER: Alfred Bjørnerød er blitt enda dyktigere i skogen denne sesongen.

IMPONERER: Alfred Bjørnerød er blitt enda dyktigere i skogen denne sesongen. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

I kamp med opptil to år eldre konkurrenter var Alfred Bjørnerød av de aller beste på Tiomila. Så er han også ivrigere enn de fleste. Hoblingen sprang både sent og tidlig.

DEL

Nynäshamn: Ringvoll-gutten Alfred Bjørnerød startet som nummer 38 på den andre etappen på ungdomsstafetten. Ved neste veksling var han, som representerer OK Moss, nummer seks blant de 329 lagene. Avansementet helt opp i teten var ikke helt overraskende selv om konkurrentene var opptil to år eldre, for talentet har vist ytterligere fart og sikkerhet i orienteringen denne sesongen. Han skjønte dessuten med en gang hvordan det var smart å orientere.

LES OGSÅ: Avsluttet med to gullmedaljer og norgesrekorder

Blant de raskeste

– Jeg sprang over noen koller i starten og oppdaget at det var lurest å løpe litt rundt de mange kollene, sier 13-åringen.

Han sprang 3,9 kilometer, vel og merke målt i luftline, på 26.35 minutter og var av de aller raskeste på etappen.

Lag etter lag ble plassert. Etter hans etappe var Moss i den ypperste toppen. På de to neste etappene falt laget nedover listene og ble nummer 150.

Alfred har gang etter gang vært av de aller beste i år.

– Jeg er blitt bedre til å orientere, sier han.

Ungutten gir den nye svenske treneren i Moss, Göran Winblad, ros for å ha varierte treninger og nyttige råd som har gitt ytterligere framgang.

LES OGSÅ: Disse gutta bretter opp ermene for å redde Mysen etter alt bråket

Bare fortsatte å løpe

At Alfred presterer så bra, skyldes både talent og stor iver. På Tiomila sprang han også den niende etappen i herrestafetten. Etappen var ni kilometer målt i luftlinje.

– Jeg meldte meg selv, for jeg hadde lyst til å prøve meg, sier 13-åringen.

Ungdomsstafetten var på formiddagen lørdag. I herrestafetten ble det morgen, men ikke veldig tidlig morgen søndag siden Moss hadde tapt en del tid til de beste lagene før Bjørnerød kom i gang.

Gode opplevelser

Indre Østfold hadde med to lag. De ble faktisk rett etter hverandre blant de 329 lagene. Førstelaget

med Kristoffer Halsnes, Peder Aabogen Haugaard, Vilde Retteraasen og Elida Sagli Gudim ble nummer 198. På andrelaget sprang Theodor Lier, Amund Øiseth Bedin og Ole Sofus Haakaas, Elma Sagli Gudim og Gea Øiseth Bedin som kom på plass 200.

– Alle kom seg igjennom sine etapper og hadde gode opplevelser, sier ungdomsleder Rune Blågestad.

LES OGSÅ: Leif (75) er Norges eldste aktive karateutøver – reiser til Spania for å holde seg i form

100 prosent måloppnåelse

Indre Østfolds herrer hadde flere mål innen Tiomila. Alle ble nådd med meget god margin.

– Det store målet innen start var å slå Moss i tillegg til å fullføre i god stil uten store bommer og å bli blant de 200 beste, sier Rune Blågestad.

(Saken fortsetter under bildet)

TOPP STEMNING: Blid og fornøyd kommer Dag Arne Lier på vei mot veksling etter å ha vært ute i skogene i Nynäshamn, noen få mil sør for Stockholm.

TOPP STEMNING: Blid og fornøyd kommer Dag Arne Lier på vei mot veksling etter å ha vært ute i skogene i Nynäshamn, noen få mil sør for Stockholm. Foto:

Indre-gutta nådde mål som nummer 147 blant de nesten 330 lagene. Nabolaget Moss fullførte på plass 217. IFK Göteborg med tre nordmenn på laget vant. De gikk i mål litt over klokka 8 søndag morgen. Klokka 20.30 lørdag kveld startet stafetten. Indres menn brukte knapt fire timer mer enn vinnerlaget.

På Indres herrelag orienterte Thomas Bedin, Fredrik Larsen, Sture Ottesen, Håkon Gjerde, Rune Blågestad, Asle Gudim, Dag Arne Lier, Øivind Thømt, Tore Sandem og Sigmund Vister.

Nærmest hjemmebane

Fra Indre Østfold var det nok likevel størst forhåpninger til brødrene Vister fra Hærland. Martin Vister var tilbake i området hvor han bodde i perioden høsten 2010 og til våren 2014. Da var 26-åringen student i Stockholm. Nå ble Tiomila arrangert få mil fra der han trente i nesten fire år.

(Saken fortsetter under bildet)

SIKKER I MØRKET: Martin Vister (gult) viste igjen at han finner sikkkert fram om natta.

SIKKER I MØRKET: Martin Vister (gult) viste igjen at han finner sikkkert fram om natta. Foto:

– Terrenget er ikke helt som i Stockholm, men jeg var nesten tilbake til en tidligere hjemmebane, forteller storebror Vister.

Hans lag, Frol fra Nord-Trøndelag, satset hardt på årets Tiomila. Allerede onsdag kom Vister til Nynäshamn for å trene i Tiomila-likt terreng, og 26-åringen leverte. Han avanserte fra plass 30 til 22 på den andre etappen. Levangerlaget ble til slutt nummer 11.

Storebror Vister satser først og fremst på stafettene. Neste store mål er Jukola i Lahti i midten av juni. Til høsten er det NM stafett i Vegårshei.

Lillebror Anders Vister sprang også den andreetappen. Mellombror Vister avanserte Nydalens lag fra plass 69 til 40. Oslolaget endte som nummer 24.

AVANSERTE: Anders Vister passerte 29 lag på den andre etappen.

AVANSERTE: Anders Vister passerte 29 lag på den andre etappen.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags