Tirsdag etter showrennet i Kulåssprinten i Sarpsborg bekreftet du, Ola, at sprintkarrieren trolig er over. Beskjeden kom ikke overraskende for dem som har fulgt deg tett. To sesonger har gått fløyten på grunn av sykdom. Fortsatt vet du ikke årsaken til de stadige rundene med forkjølelser. I tillegg fyller du 36 år i april. Å komme tilbake i verdenstoppen i sprint hadde trolig blitt vanskelig etter to år på sidelinjen.

Det er du også smart nok til å skjønne, selv om det sitter langt inne å gi slipp på noe du fortsatt er glad i og som har gitt deg så mye. For selv om hodet aldri så mye vil, sier kroppen nei. Da er det liten tvil om hvem som vinner i sprint, det er kroppen!

Kanskje ser vi deg likevel til start i noen av de store turrennene, Marcialonga, Vasaloppet og Birkebeinerrennet, med mål om en topplassering. Ingen ting hadde gledet meg mer. Samtidig er det lov å slå seg på brystet. Se hva man faktisk har levert. Du er per dags dato tidenes mestvinnende sprinter. Merittlisten er lang med blant annet OL-gull, to VM-gull, ett VM-sølv og én VM-bronse, 13 verdenscupseirer, tre NM-gull, samt tre seirer sammenlagt i sprintcupen!

Du har satt Ørje, Indre Østfold og Norge på kartet på en flott måte og har gitt oss store idrettsøyeblikk. Ved siden av Petter Solberg er du nok distriktets største idrettsprofil gjennom tidene. Selv har jeg fått æren av å følge deg tett igjennom hele karrieren, fra du gikk dine første kretsrenn i 12-årsalderen til du tirsdag rundet av med Kulåssprinten nesten 25 år senere. Minnene og opplevelsene du har gitt meg, fra du tok ditt første NM-gull i Meråker i 2007, til du tok VM-gull i 2009 og OL-gull i 2014, sitter fortsatt sterkt. For meg er det derfor litt rart og vemodig å skrive om at karrieren din på toppnivå nå er over. Da forstår jeg samtidig hvor tøft det er for deg selv å innse det. At det en dag kommer til en slutt, er likevel naturlig. Men minnene og opplevelsene du har gitt meg, distriktet, ja, hele Norge, vil leve videre! Tusen takk, Ola, så sees vi kanskje i løypa uten startnummer.

Øystein Sørensen

Sportsleder