RINGSAKER: Ola Vigen Hattestad kan få en ekstra bronsemedalje fra Sotsji-OL i posten, men innrømmer at han ikke finner mye glede ved den.

LES OGSÅ: Det nærmer seg langrennsåpning – Ola Vigen Hattestad (35) er bekymret

Sprintveteranen fra Ørje ble sammen med Petter Northug nummer fire på lagsprinten i Sotsji for snaut fire år siden. Russland tok sølvmedaljen, men torsdag ble det kjent at Den internasjonale olympiske komité (IOC) diskvalifiserer Maxim Vylegzjanin fra mesterskapet.

IOC har funnet Vylegzjanin, Alexej Petukhov, Jevgenia Sjapovalova og Julia Ivanova skyldige i å ha brukt dopingmidler i forbindelse med vinterlekene på hjemmebane. I forrige uke kom samme beskjed rundt Alexander Legkov og Jevgenij Belov.

De seks russerne utestenges fra alle framtidige OL.

IOCs beslutning betyr at resultatlistene fra Sotsji må omskrives noe. Det russiske sølvet på lagsprinten tilfaller nå svenske Emil Jönsson og Teodor Peterson, mens Ola Vigen Hattestad og Petter Northug rykker opp fra sin fjerdeplass til bronsemedalje.

– Jeg vil gjerne ha det bekreftet først. Det er egentlig bare trist, selv om det eventuelt kan bli en bronse, sier Hattestad til Nettavisen.

Veteranen, som ble olympisk mester på den individuelle sprinten i Sotsji, vedgår samtidig at han synes det er vanskelig å forholde seg til en medalje som kommer som resultat av funnene i den mye omtalte McLaren-rapporten.

– Hadde det vært prøver som var analysert og vært positive, hadde det vært annerledes, men siden det er McLaren-rapporten, det samme som med Legkov, så er det litt mer vanskelig å forholde seg til, sier Ørje-mannen – og tilføyer:

– Er det en positiv prøve, føler jeg at det er medaljen min, men nå er det mer vanskelig å forholde seg til.

Det russiske skiforbundet har allerede varslet at torsdagens diskvalifikasjoner vil bli anket til Idrettens voldgiftsrett (CAS).