– Det er første gang jeg løper 1500 meter. Jeg var litt usikker på distansen, så jeg la meg bak i feltet. Dessuten løp vi sammen med jenter 14 år, forteller hun. Og forsetter:

– Etterhvert passerte jeg noen løpere, og siste runden løp jeg forbi mange i min klasse. I mål var det fire 14-åringer før meg.

Ungjenta har hatt fin framgang og gode resultater denne sesongen. Men på 800 meter søndag gikk det dårlig.

– Jeg var egentlig syk. Løp og brakk meg hele veien, så det gikk ikke så bra på 800 meter, forklarer Amalie.

G-sport-lekene arrangeres av Lillehammer IF og Gausdal IL, og er et av Norges største stevner for barn og unge. Med utøvere i alderen 10 år og opp til senior er konkurransen og antall deltakere stor.

Sleggekast til gull

Gunnar Åsvestad vant slegge for menn junior. Spydebergingen stilte opp for moroskyld i øvelsen, og kapret gullet.

– Jeg satser jo på diskos, så dette var bare på moro. Jeg trener ikke slegge, så det tatt i betraktning er jeg fornøyd med resultatet, meddeler Åsvestad.

Heidi Bjørsrud fra Askim satte igjen klubbrekord på 100 meter med tiden 13,08 sekunder. Dette er en forbedring med 14 hundredeler fra forrige helg. Dessverre holdt ikke tiden til videre finale. På 100 meter hekk løp hun inn til fjerde plass med tiden 15,86 sekunder, som er litt bak pers og klubbrekord.

Flere medaljer

Julie Frøslev Mathisen vant 800 meter i 11 årsklassen med tiden 2,44,19minutter. Hun tok også bronsemedalje på 600 meter. Tiden 2,01,33 minutter holdt ikke til pers, men er en god prestasjon i det dårlige været.

Bronse til Trine

Tredjeplass og bronse ble det også til klubbvenninnen Trine Nygård i spyd. Etter en periode med mye trening på denne øvelsen, kastet hun 21,58 meter.

Marie Bjørknes imponerte både på 100 meter og 200 meter under G-sport-lekene. Med solid framgang denne sesongen perset hun med over et halvt sekund på 100 meter. Resultatet kvalifiserer også til UM i august.