Ny nedtur for Ola Vigen Hattestad

NEDTUR: Ola Vigen Hattestad er ikke i sin beste form om dagen. På Lillehammer fredag ble han bare nummer 20. Foto: Terje Pedersen/NTB

NEDTUR: Ola Vigen Hattestad er ikke i sin beste form om dagen. På Lillehammer fredag ble han bare nummer 20. Foto: Terje Pedersen/NTB

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

- Jeg mangler spruten, sukker den olympiske mesteren. I verdenscupsprinten på Lillehammer ble han slått allerede i kvartfinalen.

DEL

Minitouren på Lillehammer startet fredag med sprint i fri teknikk. I januar ble Ola Vigen Hattestad norgesmester i samme løype. Han var ikke i nærheten av å vise samme form i dag. Han tok seg videre så vidt fra prologen som 25. mann. I kvartfinalen møtte han svenskene Calle Halvarsson, Emil Jönsson, Pål Golberg, Finn Hågen Krogh og skotten Andrew Musgrave. En sterk sluttspurt var ikke nok. Ørje-løpperen ble treer i heat og slått ut, Han ble dermed nummer 20 totalt.

– Kjedelige greier! Det har gått litt trått i det siste, til tross for at jeg har prøvd å «slippe opp» litt og få mer overskudd, sier Ørje-løperen.

– Prologen var helt jævlig. Det er lenge siden jeg har gått en så dårlig prolog. Jeg stivnet alt i den første bakken, forklarer Ola, og medgir at det ikke var noen særlig lysning å registrere i kvartfinalen.

– Det mangler eksplosivitet i kroppen. Jeg har trent mer mengde foran denne sesongen, og det er mulig jeg derfor trenger litt mer tid for å komme i form. Jeg håper jeg klarer det tidsnok, sier den olympiske mesteren med et skjevt smil.

Nå har han valgt å hoppe av resten av minitouren i helgen.

Verdenscup, Lillehammer, sprint friteknikk fredag:

1. Pål Golberg, Norge

2. Alexey Petukhov, Russland

3. Finn Hågen Krogh, Norge

4. Juho Mikkonen, Finland

5. Alex Harvey, Canada

6. Emil Iversen, Norge

Øvrige norske

9. Eirik Brandsdal

12. Petter Northug jr.

14. Martin Johnsrud Sundby

16. Anders Gløersen

20. Ola Vigen Hattestad

22. Sjur Røthe

27. Niklas Dyrhaug

49. Didrik Tønseth

56. Eldar Rønning

70. Simen Sveen

72. Chris Jespersen

77. Simen Østensen

87. Simen Hegstad Krüger

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags