NM-tittel til Gunnar Austevoll

Gunnar Austevoll fortsetter å vinne på travbanen.

Gunnar Austevoll fortsetter å vinne på travbanen. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Momarken-trener Gunnar Austevoll hadde en stor helg på Leangen. Vant både NM for trenere og Shan Rags æresløp.

DEL

NM for travtrenere er arrangert siden 1969. Tidligere har Dagfinn Aarum og Cato Antonsen vunnet dette, og nå var det nok en Momarken-trener sin tur. Gunnar Austevoll vant tre av de åtte NM-løpene med henholdsvis Engas Odin, Prayer Ås og Sif. Hadde også flere bra plasseringer bortsett fra i ett av løpene.

Klar seier

Austevoll endte opp med 96 poeng, mens toer Tom Erik Solberg hadde 86 poeng. Hans Christian Holm ble treer.

- Jeg har vært på pallen flere ganger i NM, men dette var min første totalseier. Var heldig med trekningen og hadde god uttelling. Selvfølgelig moro å gå til topps i en slik kuskematch, forteller Austevoll til Smaalenenes Avis. Premiene bestod av 12.000 kroner, gullmedalje, DNTs sølvfat, kandelaber og laurbærkrans.

Vant æresløp

Under lørdagens V75-kjøring på Leangen ble det også en storløpsseier til Austevoll. Trippelmillionæren Thai Broadway innfridde som favoritt i Shan Rags æresløp. Angrep fra tredje utvendig mot siste sving. Skjøt voldsom fart ut av svingen, hvor Austevoll så ut til å koste på seg et smil. Grepet ble koblet tidlig på oppløpet, og seieren så da klar ut. Bremset imidlertid litt før mål, så Seaborn Simona ble nærgående. Kilometertiden for begge ble 1.13,8a på 1.640 meter. Førstepremien var på 125.000 kroner.

- Det virket klart, men så la han av da han kom alene. Det var fullt fortjent at han vant. Har vært tøft ute tidligere i år. En fantastisk hest som vil fortsette å imponere i høyeste klasse, sier Austevoll.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags