BONAIRE: Tomter-jenta har nå vært en drøy måned på øya Bonaire i Kariba. Der surfer hun hver eneste dag sammen med noen av de beste i verden. Selv er den snart 25 år gamle jenta å regne blant de beste, og ambisjonene denne sesongen er å bli blant de fem beste i verdenscupen i freestyle. På sikt er det naturlige målet å være blant de tre beste, men å ta igjen verdenseneren Sarah Offringa fra Auroba blir vanskelig.

– Det skjer nok aldri. Hun er fem ganger verdensmester, forteller Oda Johanne, som ser på den eneste mulighet at Offringa slutter. Men det ønsker ikke indre østfoldingen. Hun vil gjerne ha med de beste, og ha noen å måle seg med og lære av.

Trener i ulik vindstyrke

På Bonaire bor hun sammen med en annen av de beste, Arianne Aukes fra Nederland.

– Hun ble nummer to i verdenscupen i fjor og er den perfekte sparringpartneren for meg. Jeg bor sammen med henne og en til. Jeg vil si vi tre er det perfekte dreamteam med de samme interessene og ambisjonene. Jeg har landet mange nye triks og håper selvfølgelig at det fortsetter å være mye vind slik at jeg kan lære enda mer. Hittil har jeg seilt med alle seilstørrelsene mine, da vindstyrken har vært veldig forskjellig hver dag. Det er bra for treningen inn mot konkurranser, hvor man må beherske alle slags rare værforhold, forteller hoblingen.

Verdenscupen utsatt

Planen til hennes og de andre surferne var å sesongstarte i Venezuela i mars. Men verdenscupen der ble utsatt på grunn av uroligheter i landet.

– Så mye tyder på at den første verdenscupen blir her på Bonaire i juni. Deretter Fuerteventura i juli. Det er også planlagt et innendørsevent med vindvifter som kan gi en styrke på 15 meter per sekund. Her skal det seiles inne i et basseng med plass til 40.000 tilskuere. Hvordan dette blir, har jeg ingen anelse om. Men det høres ganske ekstremt ut og helt sikkert en opplevelse for livet. Jeg vet fra tidligere at på disse innendørseventene er det mange windsurfere som har gjort triks i bassenget og krasjet hardt på bassengkanten, fordi bassenget har vært for lite. Så la oss håpe at bassenget er stort nok denne gangen, avslutter hun.

  • Oda Johanne Stokstad Brødholt
  • Født: 28/4-1989
  • Fra: Tomter, Hobøl
  • Utdannelse: Bachlor fra Norges Idrettshøyskole
  • Bakgrunn: Tidligere toppspiller i håndball. Nå satser hun på brettseiling i grenen freestyle.