– Nå er det helt slutt

Forsto raskt: Anne Thorsen jobber som fastlege i Rakkestad til vanlig, og skjønte ganske umiddelbart at akillesen var revet av.

Forsto raskt: Anne Thorsen jobber som fastlege i Rakkestad til vanlig, og skjønte ganske umiddelbart at akillesen var revet av. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

50 år gamle Anne Thorsen stilte sporty opp da HK Eidsberg manglet keeper. Det endte med at akillesen røyk.

DEL

Fredrikstad: – Nå er det slutt. Det blir definitivt ikke mer håndballspill på meg framover. Jeg får i stedet holde meg til trenergjerninger framover, humrer Anne Thorsen.

Spilte i Bundesliga

50-åringen er ingen hvem som helst i håndballmiljøet. Målvakten startet karrieren som keeper i Eidsberg. Etter spill i 2. divisjon gikk turen videre til i Lützlinden i Bundesliga i Tyskland. Der kombinerte hun legestudier med håndballspill i seks år. Hun var også innom en annen tysk klubb, Kleemheim, i perioden i Tyskland.

Senere vendte hun hjem til Mysen og avsluttet karrieren i moderklubben på slutten av 90-tallet.

Det var i hvert fall det som var meningen. Men så har HK Eidsbergs damelag i 3. divisjon havnet i en prekær keepersituasjon. Da var ikke Anne Thorsen vanskelig å be. Sporty nok ble hun med til bortekampen mot Østsiden torsdag kveld. Nærmere 20 år etter at hun la opp, var hun tilbake mellom stengene. Og Thorsen sto godt lenge. Helt til måltavla viste 4–4 og 13 minutters spill.

Aldri tidligere skadet

– Jeg bråsnudde meg for å ta en ball. Det kjentes ut som om noen sparket borti akillesen min. Det gjorde ikke spesielt vondt, men jeg falt om. Da jeg kjente på akillesen skjønte jeg at den var avrevet, forklarer hun, som vet hva hun snakker om. Til daglig jobber hun som fastlege i Rakkestad.

Selv har hun aldri tidligere blitt skadet på håndballbanen.

– Jeg tok ankelen en gang jeg tråkket på en ball. Det er det eneste. Så dette er vel en påminnelse om at kroppen eldes, sier Anne Thorsen, i usedvanlig godt humør.

Håper å kunne løpe igjen

Nå venter to uker med gips, så fire uker med skinne.

– Jeg er blitt med i et forskingsprosjekt for å se om akillesen blir like bra uten operasjon som med. Jeg har valgt ikke å operere og heller trene det opp. Behandlingstiden er den samme. Jeg håper og tror akillesen skal bli bra nok til å gå turer og ta noen rolige løpeturer, men noe mer håndball blir det nok ikke, innser hun.

Da Anne Thorsen måtte gå av banen, måtte HK Eidsberg i stedet sette utespiller Charlotte Torsvik i mål. Mot langt høyere plasserte Østsiden ble det dermed for tøft for Eidsberg-damene, som tapte med seks måls margin i Kongstenhallen. Suveren toppscorer for HK Eidsberg ble Emilie K. Torsvik. Hun scoret hele ti mål, hvorav fem på straffekast.

Neste kamp for Eidsberg er borte mot bunnlaget Nesodden kommende søndag. Det er også siste kamp på denne siden av året.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags