Sykkelstjernen Brage (18) har fått selskap av flere talenter

FORNØYD GJENG: Foran f.v.: Sebastian Mosbæk, Sebastian Engen, Brage Vestavik, Sindre Rustan, Joachim Sætherbakken Hansen (delvis skjult) og Elias Stubergh. Bak f.v.: Arnebjørn Vestavik, Ole Kristian Rustan, Arild Mosbæk, Trond Stubergh, Bjørn Engen. Sondre Rød Goska og Henrik Goska var ikke tilstede når dette bildet ble tatt.

FORNØYD GJENG: Foran f.v.: Sebastian Mosbæk, Sebastian Engen, Brage Vestavik, Sindre Rustan, Joachim Sætherbakken Hansen (delvis skjult) og Elias Stubergh. Bak f.v.: Arnebjørn Vestavik, Ole Kristian Rustan, Arild Mosbæk, Trond Stubergh, Bjørn Engen. Sondre Rød Goska og Henrik Goska var ikke tilstede når dette bildet ble tatt. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Det er flere enn Brage Vestavik (18) som kan sykle fort i Mysen. I skandinavisk cup kom flere av klubbens ryttere på pallen.

DEL

VALLÅSEN: Det er bare gått snaue fire år siden Mysen IF sykkelgruppe ble stiftet, men allerede er klubben blitt blant landets ledende utforklubber. Rekrutteringen er stor, mye takket være klubbens store stjerne Brage Vestavik (18). I helgens første runde i skandinavisk cup på Vallåsen i Sør-Sverige stilte klubben med seks ryttere.

– Viktigst å ha det gøy

– Dritfett at vi har blitt så mange på løp. Det er inspirerende for meg og. Viktigst er at vi har det gøy på løp, og det så ut som om alle hadde. I tillegg gjorde jo alle det bra, og flere kom også på pallen. Det er moro, sier Brage Vestavik engasjert.

Saken fortsetter under bildet.

Trio: Sondre Rød Goska, Elias Stubergh og Sebstain Mosbæk stilte alle tre i klasse gutter 10-12 år.

Trio: Sondre Rød Goska, Elias Stubergh og Sebstain Mosbæk stilte alle tre i klasse gutter 10-12 år.

Han fikk se Elias Stubergh kjøre inn til tredjeplass i klasse gutter 10 til 12 år. Tiden ble 2.01,61 etter 900 meters sykling i stupbratt terreng. Han var fattige ett sekund fra seieren. I denne klassen ble det fjerde- og femteplass på Sebastian Mosbæk og Sondre Rød Goska. På pallen kom også Joachim Sætherbakken Hansen i klasse gutter 15–16 år. Han ble nummer tre på tiden 1.46,88, fem og et halvt sekund bak vinneren.

Saken fortsetter under bildet.

HEFTIG LØYPE: Sebastian Engen i fint driv ned løypa i Vallåsen i Sør-Sverige.

HEFTIG LØYPE: Sebastian Engen i fint driv ned løypa i Vallåsen i Sør-Sverige.

I klasse gutter 13–14 år ble det femteplass på Sebastian Engen på tiden 1.54,79.

Brage Vestavik herjet

Klubben fikk også en vinner. Og det var selvsagt Brage Vestavik. Han fosset ned på tiden 1.33,23. Ikke bare slo han de svenske, danske og norske konkurrentene i juniorklassen. Han slo også samtlige seniorer.

– Jeg kunne sikkert ha truffet enda bedre, men det var et helt okey «run». Løypa var bare på halvannet minutt, og det blir å regne som sprint. Det betyr at man må treffe perfekt hele veien for ikke å miste fart. Veldig annerledes måte å kjøre på, men gøy. Selv om jeg egentlig tar skandinavisk cup som god trening, er det alltid moro å vinne, smiler 18-åringen, som nå er på plass i Fort William i England for å sykle verdenscup i helgen.

Saken fortsetter under bildet.

BEST: Brage Vestavik slo samtlige ryttere i skandinavisk cup i Sverige.

BEST: Brage Vestavik slo samtlige ryttere i skandinavisk cup i Sverige. Foto:

I forrige verdenscupløp ble han nummer åtte. Noe i nærheten av det håper han å få til i helgen også.

– Nå er jeg i A-pulja og det betyr at jeg får trent mer i løypa i forkant. Dessuten var jeg over der for to uker siden og syklet løp, så jeg kjenner området godt. Jeg gleder meg og har troen på en ny god plassering, forteller Brage Vestavik.

For øvrig syklet også Mysen-gutten Sindre Rustan skandinavisk cup. Han representerer Rye SK i Oslo. Rustan syklet inn til en sterk tredjeplass i juniorklassen.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags