Brage Vestavik mister NM etter håndbrudd

Oppgitt: Brage Vestavik viser fram gipsen på venstre hånd og fingeren som uttrykk for hva han synes om det. FOTO: PRIVAT

Oppgitt: Brage Vestavik viser fram gipsen på venstre hånd og fingeren som uttrykk for hva han synes om det. FOTO: PRIVAT

Artikkelen er over 3 år gammel

I trening på Hafjell gikk det galt for downhill-syklist Brage Vestavik i oppkjøringen til NM. Nå ryker mesterskapet og neste World Cup.

DEL

ØYER: Mysen-gutten pådro seg denne uka et brudd i hånden mens han var i utfortrening på Hafjell som en del av oppladningen mot kommende helgs NM i Nesbyen.

Hånden i et tre

– Det mest idiotiske er at det ikke kom fordi jeg kjørte ut av løypa. Jeg kjørte rett og slett hånden inn i et tre mens jeg raste utfor. Jeg kjørte videre, men etterpå kjente jeg at det gjorde skikkelig vondt og dro derfor for å få sjekket hånden. Det viste seg at jeg hadde brukket et bein i den, sier 18-åringen.

Dermed ryker deltakelsen for den høyst sannsynlige medaljen i juniorklassen i norgesmesterskapet for stortalentet, som har flere «Topp 10»-plasseringer i verdenscupen i år.

– Hvor lenge må du gå med gips?

– Jeg tror ikke det er snakk om så lange tiden, men det er nok snakk om to-tre uker. Så NM går fløyten. Irriterende, men det får være som det er, påpeker 18-åringen fra Mysen

– Da mister du vel flere konkurranser også?

– Neste helg er det World Cup i Canada. Slik det ser ut akkurat nå, så ser det svært mørkt ut for deltakelse der. Men jeg er optimist, slik at jeg fortsatt har et ørlite håp om deltakelse der, svarer Brage Vestavik.

Et brudd i hånden er for øvrig som liten skade å regne for 18-åringen, som i fjor våres pådro seg brudd i ryggen.

LES OGSÅ: Brage nære på «Topp 10» for femte gang i år

Lokale med

Men selv om vårt største lokale håp mister utfor-NM i Nesbyen til helgen, så er det fortsatt lokale deltakere.

Mysen IF sykkel, som Brage representerer, stiller med Joachim Hansen i menn 15–16 år, samt duoen Sondre Rød Goska og Elias Verstad Stuberg i menn 10–12 år. Dessuten deltar den hardtsatsende Mysen-gutten Sindre Rustan. Junioren kjører for Oslo-klubben Rye.

– Selv om jeg ikke får kjørt, så har jeg definitivt tenkt å være til stede under NM i Nesbyen, forteller Brage Vestavik, som gleder seg til å være tilbake i konkurransesituasjon igjen.

LES OGSÅ: Løpet var en stor utfordring - digg å kjøre så fort 

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken