Fra krise og skandale til serieledelse – forvandlingen er total for Mysen

STOR GLEDE: Mysen/HIL vant hele 8-2 borte mot Rapid Athene. Her feirer Erlend Brandsrud scoring med Eirik Haugland og Emil Ødegaard.

STOR GLEDE: Mysen/HIL vant hele 8-2 borte mot Rapid Athene. Her feirer Erlend Brandsrud scoring med Eirik Haugland og Emil Ødegaard. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Etter de to første serierundene lå Mysen/HIL desidert sist med null poeng og 0-13 i målforskjell. Tirsdag kveld tok laget over tabelltopp fra Ørje i 6. divisjon.

DEL

MOSS: For en forvandling Mysen/HIL har hatt denne sesongen! Først tapte laget 7-0 for Rygge. Så kom skandalekampen mot Trøgstad/Båstad med tap 0-6 og hele fire mann med rødt kort.

– Hvem pratet om opprykk etter to kamper, 0-13 i målforskjell og fire utviste spillere? Da var det bare negativitet rundt klubben. Men i det dypeste mørket er det alltid et håp, forteller Mysen/HIL-trener Rune Bergland.

LES OGSÅ: Keeperhelten Morten (18) etter seier i lokaloppgjøret: – Nå går vi for opprykk

Vant 8-2

Siden den gang har laget kun tapt to kamper. Resten har hele 12 seirer! Tirsdag kveld beiseiret Mysen/HIL mosselaget Rapid Athene 8-2 på bortebane. Dermed passerte de hvite og grønn plutselig Ørje på tabelltopp!

(Saken fortsetter under bildet)

ON FIRE: Håkon Jacobsen er virkelig i "døtten" om dagen. Mot Rapid scoret han tre mål. I forrige seriekamp scoret han fem. Tar vi med at han også scoret tre mål i forrige juniorkamp, så er han oppe i 11 mål på tre kamper!

ON FIRE: Håkon Jacobsen er virkelig i "døtten" om dagen. Mot Rapid scoret han tre mål. I forrige seriekamp scoret han fem. Tar vi med at han også scoret tre mål i forrige juniorkamp, så er han oppe i 11 mål på tre kamper! Foto:

– Egentlig tenker jeg ikke på tabellen i det hele tatt. Hadde vi hatt et krav fra styret om at vi skulle opp og hadde vi trent steintøft for det, så hadde det vært annerledes. Men jeg ble ansatt for å endre kultur, ikke rykke opp. Det som gleder meg mer enn å lede serien er å se gutta få til ting som vi trener på og som vi prater om. Det er det som varmer et trenerhjerte. Mot Rapid var vi litt slowstarters som vi pleier, men i andre del av første omgang og hele andre omgang, så spilte vi dem trill rundt. De fikk nesten ikke låne ballen en gang. Kombinasjonene satt. Det gikk på oppspill, støtte og videre igjennom. Moro å se gleden i spillernes ansikt når de får det til som i dag, sier Bergland fornøyd.

– Må gjenskapes

Samtidig er han påpasselig med å påpeke hvor fort det er å falle tilbake til gamle synder.

– Det handler om å gjenskape. Det er fort å falle for fristelsen å gjøre ting på egenhånd. Det kan vi ikke tillate oss. Da blir det balltap. Samtidig tror jeg ikke gutta kommer til å ta av etter denne kampen og undervurdere motstanderne framover. Jeg tror gutta synes det var så morsomt i dag at de gjerne fortsetter å spille som vi gjorde, humrer han.

(Saken fortsetter under bildet)

Målene til Mysen i kveld ble for øvrig scoret av Håkon Jacobsen 3, Erlend Brandsrud 3, Emil Ødegaard 1 og Eirik Haugland 1.

Førstnevnte er virkelig på hugget om dagen. I forrige kamp scoret nemlig Håkon Jacobsen fem mål. Så fortsatt han med å banke inn tre mål på juniorlaget på fredag. Før han fulgte opp med tre mål i kveld.

Mysen/HIL: John Thomas Engene, Andreas Tollefson, Theodor Granberg, Nikolai Grefslie, Kristoffer Nerbøvik, Kjetil Neple, Erlend Brandsrud, Emil Ødegaard, Emil Hensel, Eirik Haugland, Håkon Jacobsen, Elias Skaslien, Morten Haugen, Marius Enger, Odd Sigurd Ulfsby, Alen Saric.

Trykk her for tabell i 6. divisjon

VIKTIG: Erlend Brandsruds comeback denne sesongen har vært viktig for Mysen/HIL.

VIKTIG: Erlend Brandsruds comeback denne sesongen har vært viktig for Mysen/HIL. Foto:

SCORET: Marker-gutten Emil Ødegaard er viktig på Mysen/HILs midtbane.

SCORET: Marker-gutten Emil Ødegaard er viktig på Mysen/HILs midtbane. Foto:

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags